Vereség egyesben Vuhanban

Vereség egyesben Vuhanban

Flushing Meadows, 2016. augusztus 30. Babos Tímea az osztrák Barbara Haas ellen játszott mérkõzésen az amerikai nemzetközi teniszbajnokság nõi egyesének elsõ fordulójában a New York állambeli Flushing Meadowsban 2016. augusztus 30-án. (MTI/AP/Seth Wenig)

2016-09-25 – Timi mindkét szettben brékelőnnyel vezetett, de ellenfele pontosabb volt a folytatásban.

 

2016 DONGFENG MOTOR WUHAN OPEN (2 589 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Katerina Siniakova (cseh)-Babos Tímea 6:3, 7:5

 

„Ma sajnos nem szerváltam jól, ez elültette a bogarat a fülemben …Ettől nem tudtam igazán függetleníteni Magamat. Pedig alapvonalról nem játszottam rosszul. Thomas-val megbeszéltem, hogy az újabb előrelépéshez még agresszívabbnak kell lennem. Ezt is próbálgatom. Rá kell éreznem a megfelelő sebesség-pontosság, nyerő-hiba arányra” – értékelt Timi.

 

A mérkőzés 1 óra 28 percig tartott.

 

A 23 éves magyar játékos a US Open után néhány napot pihent, majd készült az őszi, ázsiai versenyekre. A világranglistán 53. Siniakova nemrég döntős volt Tokióban és a vuhani selejtezőben is meggyőző volt.

 

A mostani mérkőzés mindkét szettje hasonló forgatókönyvet hozott, sajnos…

 

A 37 perces első játszmában Timi 2:1-re vezetett brékelőnnyel, de Siniakova azonnal egyenlített. Az ötödik gémet 15-40-ről nyerte adogatóként a cseh játékos, majd 4:3 után 30-ra brékelt. A kilencedik gémet szintén 30-ra nyerte Siniakova.

 

A második szettben nagy esélyt hagyott ki Timi. Brékelőnnyel vezetett 4:2-re, majd adogatóként 40-0-ról sem tudta hozni a játékot. Ez döntőnek bizonyult… A hajrában, 5:5 után Siniakova 30-ra brékelt, majd 0-ra szerválta ki a mérkőzést.