Vereség egyesben Monterreyben

Vereség egyesben Monterreyben

2015-03-05 – A világranglistán 12., második helyen kiemelt Sara Errani két szettben nyert Timi ellen a második fordulóban az 500 000 dolláros monterreyi WTA-versenyen.

A mérkőzés 1 óra 14 percig tartott. A magyar játékos csütörtökön a francia Kristina Mladenovic oldalán párosban is bemutatkozik: az ellenfél Lara Arruabarrena és Raluca Olaru.

 

ABIERTO MONTERREY (500 000 DOLLÁR,KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Sara Errani (olasz, 2.)-Babos Tímea 6:3, 6:3

 

„Nagyon fáradtan és nem túl jól játszottam, Errani persze jól…Valahogy nem állt össze a játékom…Amikor valami jobb volt, akkor más elromlott. Az ő taktikája pedig tökéletes volt ellenem” – értékelt Timi a mérkőzés után.

 

Szorosabb, még szorosabb is lehetett volna a mérkőzés, ha jobban mennek az adogatások…Sajnos a világranglistán 12., korábban stabilan top10-es Errani szinte mindig kíméletlenül lecsapott a lehetőségeire, főként fogadóként.

 

A 36 perces első szettben az olasz klasszis úgy húzott el negyedóra alatt 4:0-ra, hogy 1:0 után három bréklabdát hárított, majd 3:0 után 40-re nyerte adogatását. Közben pedig 0-ra, majd 30-ra nyerte el ellenfele szerváját…Timi az ötödik gémet végre megnyerte, majd úgy brékelt 40-re, hogy Errani 40-15-re is vezetett.

 

Sajnos a hetedik játékban ismét nem veszített fogadóként labdamenetet Errani, így 5:2 lett. Timi ugyan szintén fogadóként 30-ra nyerte a következő gémet, de 5:3 után ismét elveszítette saját adogatójátékát. Ezúttal 30-ra…

 

A második szett elején a magyar játékos azonnal brékelt, de előnyét rögvest el is veszítette…

 

Majd a hatodik gémben Errani brékelt 30-ra, de 4:2 után még volt esélye Timinek. Fogadóként 40-0-ra is vezetett, majd volt egy negyedik bréklabdája is, de egyikkel sem tudott élni. A sokkal rutinosabb olasz játékos végül hozta a játékot, majd 5:3 után 30-ra szerválta ki a meccset.