Vereség egyesben Mallorcán

Vereség egyesben Mallorcán

2017-06-19 – Egy brék döntött a harmadik játszmában Kristýna Plíšková javára.

 

MALLORCA OPEN (250 000 DOLLÁR, FŰ), EGYES, 1. FORDULÓ
Kristýna Plíšková (cseh)-Babos Tímea (8.) 6:2, 3:6, 6:3

 

A mérkőzés 1 óra 27 percig tartott a spanyolországi WTA Tour-versenyen.

 

„Azt gondolom, hogy ez már sokkal jobb mérkőzés volt, mint az elmúlt hetek játékai. Kicsit félénken és óvatosan kezdtem, de egy pillanatra sem adtam fel. Ez most fontos volt. Továbbra is voltak hibák a játékomban, de ilyen is a tenisz. Ez pozitívabb meccs volt” – nyilatkozta Timi.

 

A 21 perces első szettet uralta a világranglistán 45. cseh játékos. Kristýna Plíšková azonnal elnyerte 30-ra ellenfele adogatását, majd 3:1 után 0-ra brékelt. A cseh játékos ezután 0-30-ról nyerte adogatását, majd 5:2 után nem veszített labdamenetet adogatóként.

 

A 32 perces második felvonás fordulatot hozott. Timi mindvégig jól szervált, keményen küzdött a jó eredményért.

 

A magyar játékos 4:3-ig nem igazán veszélyeztetett fogadóként, de ekkor megérezte az esélyt. Timi 30-15-ről fordított, első bréklabdáját ki is használta. A következő gémben pedig 30-40-ről nyerte szerváját, kiharcolt a döntő játszmát.

 

A harmadik szettet Kristýna Plíšková kezdte adogatóként és mindvégig nagyon ügyelt erre a lépéselőnyre. A második gémben ugyan nem használta ki bréklabdáját, de sajnos 3:2 után 30-15-ről elnyerte ellenfele szerváját.

 

Timi a következő gémben eljutott 40-40-ig, de sajnos nem jutott tovább. A magyar játékos 5:2 után még hozta az adogatását, ezután viszont nem volt már esélye fogadóként.