Vereség egyesben Limoges-ban

Vereség egyesben Limoges-ban

2014-11-05 – A világranglistán 38., 2. helyen kiemelt Caroline Garcia három szettben nyert Timi ellen az első fordulóban a 125 000 dollár összdíjazású, franciaországi WTA-versenyen.

A mérkőzés 1 óra 52 percig tartott. A 21 éves magyar játékos párosban még pályára lép Kristina Mladenovic oldalán Limoges-ban.

 

OPEN GDF SUEZ DE LIMOGES (125 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Caroline Garcia (francia, 2.)-Babos Tímea 6:7 (4-7), 6:1, 6:3

 

„Azt kijelenthetjük, hogy a mai meccset elszúrtam. A második szett elejét meg kellett volna fogni jobban. Utána sajnos elkezdett jobban játszani, én meg egyre rosszabbul. Elvesztettem a hitem, egyre lassabb voltam. Ezzel befejeztem az idei szezonomat egyesben. Nem indulok a jövő heti dubaji tornán, kell a pihenő” – nyilatkozta Timi.

 

A 21 éves Garcia a 38. helyen áll a legfrissebb világranglistán, így a szabályoknak megfelelően a top50-eseknek járó szabadkártyával indulhatott Limoges-ban. Alize Cornet visszalépése után pedig ő lett a verseny legelőkelőbben rangsorolt teniszezője, igaz „csak” a 2. kiemelési számmal.

 

Az 50 perces első játszmában Timi végig kiválóan adogatott, összesen 9 ászt ütött, nem volt kettőshibája. Garcia is folyamatosan hozta a szerváit, 2:2 után 3 bréklabdát hárított.

 

A rövidítésben Timi már 5-0-ra is vezetett, majd 6-1 után gyorsan 6-4 lett az állás. Szerencsére a következő adogatópontot megnyerte a magyar játékos, így lezárta a nyitó szettet.

 

A második játszmától (27 perc) kezdve azonban már Garcia volt a pontosabb. Az első gémben úgy brékelt, hogy ellenfele két ász mellett három kettőshibát is vétett. A francia játékos ezután esélyt sem adott Timinek, 2:0 után 15-re brékelt, majd 4:0-ra is vezetett.

 

A magyar játékos 5:1 után 30-ra veszítette el szerváját, jöhetett a döntő felvonás.

 

A harmadik szett elején Timi két bréklabdáról még megnyerte adogatását, de 2:1 után Garcia újra brékelt 30-ra…Ezután pedig a hazaiak kiválósága már kiválóan adogatott, így nem volt esély a fordításra.

 

Timi még felzárkózott 4:2-re, majd 5:3-ra, de az utolsó gémben csak két labdamenetet tudott nyerni fogadóként. Garcia a második meccslabdát használta ki.