Vereség egyesben három játszmában…

Vereség egyesben három játszmában…

2014-02-18 – Timi nem jutott tovább az első fordulóból a riói salakpályás WTA-versenyen, miután három játszmás mérkőzésen vereséget szenvedett Chanelle Scheeperstől.

A találkozó 2 óra 11 percig tartott. Timi párosban még versenyben van Jarmila Gajdosova oldalán: szerdán kiderült, hogy a negyeddöntőben az Irina-Camelia Begu – Maria Irigiyen duó lesz az ellenfél. A román játékos 84., míg argentin társa 123. a világranglistán párosban.

 

RIO OPEN (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 1. FORDULÓ
Chanelle Scheepers (dél-afrikai)-Babos Tímea 2:6, 6:3, 6:2

 

A 47 perces első szettben még minden tekintetben jó teljesítményt nyújtott a világranglista 92. helyén álló magyar játékos. Timi hatékonyan adogatott, és kiválóan fogadott. 2:1 után elnyerte ellenfele szerváját, majd utána megőrizte előnyét.

 

A nyolcadik gémben Scheepers (78.) ugyan hat (!!!) szettlabdát hárított, de végül ellenfele örülhetett.

 

A második szett sajnos nagy változást hozott…Timi ugyan bréklabdától még hozta első adogatójátékát, de utána alaposan visszaesett ebben a tekintetben. A 29 éves dél-afrikai sorozatban négyszer (!) brékelt. Így a 20 éves magyar játékos hiába nyerte el kétszer riválisa adogatását, következhetett a döntő szett.

 

Scheepers a harmadik játszma elején kétszer is brékelőnybe került, elhúzott 3:1-re, mindkétszer 30-ra nyerte el ellenfele adogatását…Timi azonban visszajött 3:2-re, majd hiába voltak labdái az egyenlítéshez, ismét elveszítette a szerváját. Sajnos sorozatban hetedik alkalommal…

 

Scheepers ezután könnyedén hozta adogatását, majd az utolsó játékot 15-re nyerte fogadóként.

 

Timi párosban még versenyben van Jarmila Gajdosova oldalán: szerdán kiderült, hogy a negyeddöntőben az Irina-Camelia Begu – Maria Irigiyen duó lesz az ellenfél. A román játékos 84., míg argentin társa 123. a világranglistán párosban.

 

A 24 éves Begu pályafutása legjobbjaként 2012. július 30-án még 35. volt ebben a műfajban a WTA listáján. Karrierje során 4 WTA-versenyen volt döntős párosban: 2012-ben Hobartban (társ: Monica Niculescu), 2013-ban pedig s’Hertogenboschban (társ: Anabel Medina-Garrigues) győzött. Két évvel ezelőtt az Australian Openen negyeddöntős volt Niculescuval.

 

Az idei szezonban Begu először a melbourne-i Grand Slamen szerepelt párosban, Sorana Cirsteával az első fordulóban kapott ki 6:3, 6:2-re Monica Niculescutól és Klara Zakopalovától. A budapesti Fed Kupán a Begu-Niculescu duó 6:7, 6:2, 6:0-ra nyert Timi és Jani Réka ellen.

 

A 26 éves Maria Irigoyen karrierje legjobbjaként idén január 6-án még 116. volt párosban a világranglistán. Karrierje során 51 (!!!) ITF-tornát nyert ebben a műfajban, vagyis igazi párosspecialistának számít. Tavaly hat alkalommal ünnepelhetett végső győzelmet. Az idei szezonban csak Aucklandben és a Fed Kupában játszott korábban párost, de két meccsen nyeretlen maradt.

 

A riói párostorna első körében a Begu-Irigoyen kettős 7:5, 6:1-re győzött az Alexandra Cadantu-Silvia Soler-Espinosa duó ellen.