Vereség egyesben Florianopolisban

Vereség egyesben Florianopolisban

2014-02-25 – Nem történt meglepetés a Brasil Tennis Cup 1. fordulójában: az első helyen kiemelt Carla Suarez-Navarro két szettben legyőzte Timit.

A mérkőzés 67 percig tartott.

 

BRASIL TENNIS CUP (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Carla Suarez-Navarro (spanyol, 1.)-Babos Tímea 6:2, 6:2

 

A 20 éves magyar játékos rendkívül nehéz ellenfelet kapott, hiszen Suarez-Navarro stabilan tartja helyét a közvetlen élmezőny mögött, már idén is több szép győzelmet aratott. Timi pedig „csak” a budapesti Fed Kupa-tornán ünnepelhetett egyesben, WTA-versenyen csak párosban tudott nyerni.

 

A 32 perces első szett elején, 1:1 után brékelt először Suarez-Navarro, aki jól kezelte ellenfele adogatásait. A negyedik gémben Timi három bréklabdához jutott, de sajnos egyiket sem tudta kihasználni. Ez sokba került..3:1 után még hozta adogatását – két ásznak is köszönhetően – a magyar játékos, de ezt követően már nem igazán volt esélye a fordításra.

 

A nyolcadik gémben Suarez-Navarro első szettlabdájánál ugyan kettőshibát vétett, de utána kihasználta a második esélyt.

 

A második játszma elején a sokkal tapasztaltabb spanyol klasszis 1:1 után 40-re, a negyedik esélyt kihasználva nyerte el ellenfele adogatását, miután 40-0-ra is vezetett…Timi nem adta fel, keményen küzdött, és a következő játékban második esélyével élt, elnyerte Suarez-Navarro szerváját.

 

Sajnos a következő gémben 30-30 után újra a spanyol játékos volt a pontosabb, ismét brékelőnybe került. ezt könnyedén meg is őrizte (4:2). Timi ezután csak egy labdamenetet nyert adogatóként, ez végleg megpecsételte a sorsát. Az utolsó gémet Suarez-Navarro 30-ra nyerte, második meccslabdáját használta ki.

 

A magyar játékos párosban még szerepel, az ausztrál Jarmila Gajdosova oldalán a Paula Cristina Goncalves-Laura Pigossi (brazil) kettős ellen mutatkozik be Florianopolisban. A mérkőzést kedden játsszák a Centerpálya 4. találkozójaként.