Vereség az isztambuli elődöntőben

Vereség az isztambuli elődöntőben

2017-04-28 – A 4. helyen kiemelt amerikai-belga kettős jobban használta ki esélyeit.

 

TEB BNP PARIBAS ISTANBUL CUP (250 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Nicole Melichar, Elise Mertens (amerikai, belga, 4.)-Babos Tímea, Çağla Büyükakçay (magyar, török) 6:3, 7:6 (7-1)

 

A mérkőzés 1 óra 22 percig tartott Isztambulban.

 

Timi idén harmadszor került az elődöntőbe párosban: Sydneyben győzött az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán, míg Budapesten nem léphetett pályára a négy között a cseh Lucie Safarova sérülése miatt.

 

Isztambulban alaposan elhúzódott a pénteki program a négy egyéni elődöntő miatt, Mertens és Büyükakçay is három szettes nagy csatát játszott egymással.

 

A párosverseny elődöntőjét jól kezdte a magyar-török duó, de a gyors brékelőny, 2:1 után után a pontosabb ellenfél sorozatban négy gémet nyert. Ez döntő volt, 5:3 után Melichar és Mertens 30-ra nyerte a kilencedig játékot.

 

A 31 perces első szettet egy sokkal szorosabb második játszma követte. Timi és társa nagyot küzdött, szinte végig hátrányból kapaszkodott vissza. A magyar-török kettős négyszer egyenlítette ki a brékhátrányát, kihasználva Mertens fáradtságát. A végén az addig nagyon jól adogató Melichar bizonytalanodott el, így jöhetett a tie-break.

 

A rövidítés már egyoldalúan alakult, a magyar-török kettős 0-4-nél nyert csak labdamenetet.

 

Timi a jövő héten a 250 000 dolláros rabati versenyen lép pályára egyesben, valamint a cseh Andrea Hlavackova oldalán párosban.