Vereség az eastbourne-i selejtezőben

Vereség az eastbourne-i selejtezőben

2013-06-15 – Timi  két játszmában vereséget szenvedett Lara Arruabarrenától.

A találkozó 1 óra 18 percig tartott.

 

AEGON INTERNATIONAL (690 000 DOLLÁR, FŰ), EGYES, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Lara Arruabarrena (spanyol)-Babos Tímea 6:4, 6:4

 

A 37 perces első szettben Timi mindvégig keményen küzdött azért, hogy lépést tartson ellenfelével, de sajnos a végén mégis hátrányba került. A világranglista 82. helyén álló Arruabarrena már az első játékban brékelt, pedig ellenfelének három gémlabdája is volt.

 

A 20 éves magyar játékos aztán 0:1 után egyenlített, kihasználta második bréklabdáját. De a spanyol teniszező 2:2 után újra elnyerte Timi szerváját, majd előnyét már meg is őrizte. A magyar játékos ugyan 5:3-nál szettlabdát hárított adogatóként, de a következő játékban esélye sem volt arra, hogy brékeljen és visszajöjjön a szettbe.

 

Arruabarrena a második játszma első gémjében újabb bréklabdához jutott, de azt nem tudta kihasználni. Timi ettől lendületbe jött, 1:0 után elnyerte ellenfele szerváját, majd 3:0-ra elhúzott. A spanyol játékos ekkor könnyedén szépített, majd a fiatal magyar teniszező 40-40 után hozta saját adogatását. Addigra Arruabarrena már öt bréklabdánál tartott a második játszmában, szerencsére egyiket sem használta ki.

 

Végül 4:2 után a spanyol simán elnyerte Timi adogatását, majd bréklabdát hárított és egyenlített (4:4). Arruabarrena a következő gémben újra elnyerte ellenfele adogatását, majd simán hozta sajátját és továbbjutott.