Vereség az eastbourne-i negyeddöntőben

Vereség az eastbourne-i negyeddöntőben

2014-06-20 – Timi és Hszie Szu-vej két játszmás mérkőzésen vereséget szenvedett az Errani-Vinci kettőstől a párostorna negyeddöntőjében az Aegon International elnevezésű WTA-versenyen.

A mérkőzés 63 percig tartott.

 

AEGON INTERNATIONAL (710 000 DOLLÁR, FŰ), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Sara Errani, Roberta Vinci (olasz, 1.)-Babos Tímea, Hszie Szu-vej (magyar, tajvani) 6:2, 6:4

 

A negyeddöntőt még csütörtökön kezdték el.

 

A 26 perces nyitó szett elején a magyar és a tajvani játékos még tartotta a lépést a sokkal összeszokottabb olasz ellenféllel. Sőt, 1:0-nál Timi és a párosban világelső társa két bréklabdához jutott, de nem tudott élni a lehetőséggel. Ez sokba került, ugyanis a következő gémben Hszie elveszítette adogatását, majd Errani és Vinci meg is őrizte előnyét.

 

Az ötödik játékban Timi újra hozta adogatását, de 4:2 után a friss Roland Garros-győztes Hszie újra elveszítette a sajátját…Errani pedig 30-ra ki is szerválta a szettet.

 

A második játszmában Timi újra hibátlan maradt adogatásban, majd 1:1 után Hszie 0-30-ról hozta saját játékát. Majd Errani adogatásánál a magyar-tajvani páros 40-0-ra elhúzott, majd 15-re brékelte is ellenfelét.

 

Ezután újra a 21 éves magyar játékos következett, de 30-30 után esőszünet következett. Hosszú kényszerpihenő után a negyeddöntő résztvevői visszatérte, de a folytatást végül péntekre halasztották. A pálya ugyanis nem száradt fel eléggé a hosszú eső miatt.

 

A pénteki folytatásban aztán Timi és Hszie már egyszer sem tudta megnyerni adogatójátékát, így 3:2 után hiába nyerték el Vinci szerváját 15-re. A végén az olaszok 5:4-nél 30-40-ről hozták az utolsó gémet, így bejutottak a szintén pénteken sorra kerülő elődöntőbe.