Vereség az eastbourne-i elődöntőben

Vereség az eastbourne-i elődöntőben

2016-06-24 – A tajvani kettős három szettben győzött Timi és Svedova ellen.

 

AEGON INTERNATIONAL (776 878 DOLLÁR, FŰ), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Csan Hao-csing, Csan Jung-jan (tajvani, 2.)-Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 4.) 6:1, 1:6, 10-6

 

„Érdekesen alakult ez a páros, sokat lehet tanulni ebből a mérkőzésből. Amikor úgy játszunk, ahogy kell, akkor 6:1-re nyerjük a szettet, aztán a szuperrövidítés olyan, amilyen…Kár érte, hogy nem sikerült. Szerencsére Wimbledonban nem lesz szuperrövidítés. Összességében azért ez egy pozitív hét volt” – értékelt Timi.

 

A mérkőzés 59 percig tartott.

 

A 23 perces első szett első játékában a tajvani kettős két bréklabdát hárított, majd 0-ra és 30-ra nyerte el ellenfele szerváját. A magyar-kazah kettős csak 5:0 után nyert gémet, majd fogadóként három szettlabdát védett. De a negyedik esélyt már kihasználta a tajvani duó.

 

A 24 perces második felvonás nagy fordulatot hozott! Timi és Svedova úgy vezetett 5:0-ra, hogy 15-re és 30-ra brékelt. A Csan Hao-csing – Csan Jung-jan kettős még szépített, de utána a 4. helyen kiemelt duó 15-re nyerte az adogatását.

 

A döntőbe jutásról határozó rövidítésben Timi és Svedova kétszer (3-2, 5-4) is brékkel vezetett. De sajnos a folytatásban már a tajvani páros volt a jobb és magabiztosan jutott a szombati döntőbe.