Vereség a vuhani negyeddöntőben

Vereség a vuhani negyeddöntőben

2016-09-30 – A magyar-kazah duó öt meccslabdát hárított a második szettben, de végül ez sem volt elég a sikerhez.

 

2016 DONGFENG MOTOR WUHAN OPEN (2 589 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Sania Mirza, Barbora Strycova (indiai, cseh, 3.)-Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 6.) 6:3, 7:6 (7-5)

 

A mérkőzés 1 óra 20 percig tartott.

 

Sokáig úgy tűnt, hogy a 3. helyen kiemelt, az elmúlt hetekben két WTA-versenyt nyerő indiai-cseh kettős magabiztosan jut a legjobb négy közé. Mirza és Strycova jobban adogatott és fogadott, kiválóan használta ki esélyeit.

 

A 27 perces első szettben a 3. helyen kiemelt kettős 1:0 és 3:1 után brékelt, igaz közben egyszer el is veszítette adogatását. A második brék után Mirza és Strycova már megőrizte előnyét, 5:3 után 15-re szerválta ki a játszmát.

 

A második szett elején mindkét kettős brékelt, majd 3:3 után Mirza és Strycova 15-re nyerte el ellenfele adogatását. Ezután az indiai-cseh kettős újabb hét labdamenetet nyert sorozatban, így 5:3, 40-0-nál négy meccslabdája volt fogadóként. De Timi és Svedova megmentette a szervát, majd fogadóként 40-re brékelt, vagyis már az ötödik meccslabdát hárította!

 

A magyar-kazah kettős 6:5-nél három brék- és szettlabdához jutott, de egyiket sem tudta kihasználni…Ez a továbbjutásba került. A rövidítésben ugyan Timi és Svedova egyenltett 2-5-ről, de a következő két labdamenetet ismét az ellenfél nyerte.

 

A magyar játékos legközelebb a pekingi China Openen lép pályára: egyesben a montenegrói Danka Kovinics lesz az ellenfele, míg párosban Svedova oldalán a Szavcsuk-Vang (ukrán, kínai) kettős ellen kezdi meg szereplését.