Vereség a torontói negyeddöntőben

Vereség a torontói negyeddöntőben

2019-08-09 – A kanadai-kínai kettős két mérkőzéslabdát hárított a második játszmában.

ROGERS CUP (2 830 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Gabriela Dabrowski, Hszü Ji-fan (kanadai, kínai, 2.)-Babos Tímea, Anett Kontaveit (magyar, észt) 6:7 (0-7), 7:6 (7-5), 10-3

 

A mérkőzés 1 óra 47 percig tartott Torontóban.

 

A magyar-észt kettős alaposan megnehezítette a 2. helyen kiemelt, rendkívül összeszokott ellenfél feladatát. Sőt, a második szett hajrájában Timi és Anett Kontaveit egy labdára volt a győzelemtől.

 

A 45 perces első játszmában a magyar-észt páros szinte végig hatékonyan adogatott és kiválóan fogadott. Timi és társa 1:1 után 15-re nyerte el ellenfele adogatását, majd előnyét 5:4-ig megőrizte. Addig Dabrowski és Hszü összesen hat bréklabdát hárított, a kilencedik gémet 30-40-ről fordította meg.

 

A magyar-észt kettős aztán 5:4 után 0-ra veszítette el az adogatását, majd hamarosan jött a tie-break. A rövidítésben tökéletesen játszott Timi és Kontaveit, négy adogató- és három fogadóponttal zárta le a szettet.

 

Az 52 perces második felvonás elején mindkét kettős elveszítette a szerváját, majd 6:5-ig mindig a magyar-észt páros vezetett. Ekkor a kanadai-kínai kettős két mérkőzéslabdáról nyerte adogatását, jöhetett az újabb tie-break. Ezúttal Dabrowski és Hszü volt a jobb, 6-4-nél két szettlabdához jutottak, majd 6-5 után fogadóként fejezték be a játszmát.

 

A szuper tie-break már egyoldalúan alakult. A kanadai-kínai páros ugyan elveszítette első szerváját, de utána már tökéletesen adogatott és nyert négy fogadópontot is.