Vereség a tiencsini nyitányon

Vereség a tiencsini nyitányon

2016-10-11 – A második szett hajrájától kezdve Riske volt a pontosabb, sokkal jobban használta ki a lehetőségeit.

 

TIANJIN OPEN (500 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Alison Riske (amerikai)-Babos Tímea (4.) 2:6, 6:4, 6:3

 

„Sajnos sosem teniszeztem igazán jól Kínában…Vuhanban nem jó mentalitással játszottam, majd Pekingben már jobban ment, de aztán nagyon idegesen kezdtem el játszani. Itt Tiencsinben másfél szetten át nagyon jól ment, aztán elbizonytalanodtam. Az idei szezonban nem ez volt a jellemző, de most többször is nem úgy játszottam, hogy nyerjek, hanem az volt a célom, hogy ne kapjak ki. Túlságosan törekedtem a tökéletességre, minden elrontott ütést csalódásként éltem meg. Így nem is lehetett más a vége, csak a csalódás. Pedig teniszben fel kell arra készülni, hogy így is, úgy is elbukod a labdamenetek közel 50 százalékát. Most irány Moszkva! Szingapúr előtt szeretném jó hangulatban befejezni az egyéni szezonomat. Nem is az eredményre gondolok, hanem arra, hogy legalább mosolygósan zárjam az egyébként sikeres 2016-os évet” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 2 óra 10 percig tartott.

 

A 37 perces első játszmában még Timi irányított, jól használta ki esélyeit. Az ötödik gémben bréklabdát hárított, majd 40-re nyerte el ellenfele adogatását. A magyar játékos ezután 30-ra hozta a szerváját, majd brékelt 30-ra.

 

A 45 perces második felvonás sajnos már az amerikai játékosnak okozott több örömöt…Pedig volt esély arra, hogy Timi lezárja a meccset. A negyedik gémben összesen 4 bréklabdája volt 0-40 után, de egyiket sem tudta kihasználni. Utána Riske 0-ra brékelt…

 

A magyar 3:2 után még egyenlített, 40-re nyerte el ellenfele szerváját. De 4:4 után jött egy hosszabb hullámvölgy…Riske brékelt 30-ra, majd 30-ra nyerte adogatását, jöhetett a döntő felvonás.

 

A harmadik játszma elején Timi 40-re, majd 0-ra veszítette el szerváját (0:3). Ezután elképesztően nagy csatában, 0-40 után a kilencedik (!) bréklabdát értékesítette, így esélyt adott magának a fordításra. A magyar játékos feljött 3:2-re, de Riske végül magabiztosan őrizte a brékelőnyt. Sőt, 5:3 után az amerikai játékos fogadóként le is zárta a meccset.