Vereség a sydneyi kvali első körében

Vereség a sydneyi kvali első körében

2014-01-03 – Timi két játszmás mérkőzésen vereséget szenvedett a 8. helyen kiemelt Lauren Davistől a 710 000 dollár összdíjazású sydneyi WTA-verseny selejtezőjének első fordulójában.

A találkozó 1 óra 27 percig tartott.

 

APIA INTERNATIONAL (710 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, SELEJEZŐ, 1. FORDULÓ
Lauren Davis (amerikai, 8.)-Babos Tímea 6:4, 6:3

 

„Nagyon pozitív meccsnek értékelem a mait! Boldog vagyok, hogy végre játszhattam a sok rosszullét után! Davis nagyon jó formában van, Aucklandben 8ban volt, úgyhogy abszolút nem vagyok elkeseredve. Úgy gondolom, hogy nagyon jól érzem a játékot, megint elkezdhetek edzeni, minden akadály nélkül. A páros is segíthet majd. Ma jó meccset játszottam a korábbi gondokhoz képest. Abszolút pozitív vagyok a játékom és a következő meccseimet illetően” – nyilatkozta Timi.

 

A 45 perces első szettben a világranglista 88. helyén álló magyar játékos remekül küzdött. 4:4-ig folyamatosan vezetett, három bréklabdája is volt. Sajnos ezeket nem használta ki, az amerikai ellenfél pedig élt egyetlen esélyével. Davis a kilencedik gémben brékelt, ezzel eldöntötte az első jászma sorsát.

 

A második szett elején Timi gémlabdáról veszítette el adogatását, a 8. helyen kiemelt rivális újra lépéselőnybe került. A folytatásban Davis magabiztosan tartotta szerváit, majd 4:2-nél három bréklabdája is volt. Timi azonban óriási lelkierővel hárította ezeket, feljött 4:3-ra!

 

Sajnos ez sem zavarta meg az amerikait, aki újra simán nyerte adogatását. 5:3-nál pedig Davis 30-ra brékelt, ezzel lezárta a mérkőzést.

 

Timi a sydneyi versenyen Lucie Safarova oldalán szerepel párosban.

A 26 éves cseh játékos jelenleg 18. párosban a világranglistán. Pályafutása legjobbjaként tavaly június 10-én a 17. volt. Párosban négy alkalommal játszott döntőt WTA-versenyen: 2012-ben és 2013-ban Charlstonban Anasztaszija Pavljucsenkova és Kristina Mladenovic oldalán diadalmaskodott. A 2013-as idényben Pavljucsenkovával Madridban is a legjobbnak bizonyult.

 

Safarova tavaly az Australian Openen és a Roland Garroson is negyeddöntős volt párosban Pavljucsenkovával.

 

A tapasztalt cseh játékos a tavalyi szezonban elődöntős volt Párizsban (690 000 dollár, társ: Pavljucsenkova),  Brisbane-ben (1 000 000 dollár, társ: Pavljucsenkova), Dohában (2 369 000 dollár, társ: Andrea Hlavackova), Dubajban (2 000 000 dollár, társ: Pavljucsenkova), és Eastbourne-ben (690 000 dollár, társ: Csan Hao-csing) a legjobb nyolcig jutott.