Vereség a Shenzhen Open negyeddöntőjében

Vereség a Shenzhen Open negyeddöntőjében

2018-01-04 – A 4. helyen kiemelt Begu mindkét szettet 5:5 után döntötte el.

 

SHENZHEN OPEN (750 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Irina-Camelia Begu (román, 4.)-Babos Tímea (8.) 7:5, 7:5

 

A mérkőzés 1 óra 56 percig tartott Sencsenben.

 

„Azt gondolom, hogy ez egy jó mérkőzés volt. Megvoltak a lehetőségeim, de Begu jó játékos, végül a kerekedett felül. Látjuk az edzőmmel, hogy milyen területeken kell tovább dolgoznunk és azt is látjuk, hogy mi az, ami már jó. Erre az évre az a legfőbb célom, hogy minden meccsen küzdjek és akarjak, élvezzem a játékot. Ez ma is így volt! Többször is hátrányból küzdöttem vissza Magamat. Mindenkinél vanna és lesznek érzelmek a pályán, a lényeg, hogy ki, miként kontrollálja ezeket. Nekem ez elég jól sikerült ezen a héten, így boldog lehetek. Pozitív hetet zártam” – nyilatkozta a magyar játékos.

 

Timi közel járt ahhoz, hogy 2016 után ismét bejusson a legjobb négy közé a szezonnyitó kínai WTA-versenyen, de végül szoros mérkőzésen a 4. helyen kiemelt Begu bizonyult jobbnak.

 

A 24 éves éves magyar játékos brékkel nyitotta a 60 perces első felvonást, de azonnal el is veszítette az adogatását. A picit pontosabb Begu 1:1 után összesen három bréklabdát hárított, majd a hatodik gémet 30-ra nyerte fogadóként. Timi azonnal válaszolt, 30-ra brékelt, majd egyenlített 4:4-re.

 

A nyitó szett végjátékában Begu bréklabdáról nyerte adogatását, majd fogadóként csak egy labdamenetet veszített. Így lezárult a fordulatos első játszma.

 

A második szettet is a román játékos kezdte jobban, 2:1 után brékelt 30-ra, majd 4:1-re is vezetett. Ezután Timi feljavult, sorozatban négy gémet nyert, 30-ra, majd 40-re vette el ellenfele szerváját. Sajnos 5:4 után a magyar játékos nem tudta kiszerválni a szettet. 15-40-ről még egyenlített, de Begu végül brékelt.

 

A román játékos olyannyira lendületbe jött, hogy 5:5 után 0-ra hozta adogatását, majd brékelt 30-ra, így megnyerte a Shenzhen Open negyeddöntőjét.

 

Timi a jövő héten a 250 000 dolláros Hobart International elnevezésű WTA-versenyen lép pályára.

 

Az ausztráliai torna nevezési listája (KATTINTS IDE)