Vereség a sencseni elődöntőben

Vereség a sencseni elődöntőben

Generated by IJG JPEG Library

2016-01-08 – Alison Riske 1 óra 19 perc alatt nyert, miután a két játszmában összesen ötször nyerte el Timi adogatását.

SHENZHEN OPEN (500 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, ELŐDÖNTŐ
Alison Riske (amerikai)-Babos Tímea 6:2, 6:4

 

„Jobb volt az ellenfél, ez az igazság. Végig küzdöttem, de nem játszottam úgy, mint az elmúlt napokban. Picit rosszabbul szerváltam, nem voltak elég élesek az ütéseim. Bármit próbáltam csinálni vagy változtatni a taktikán, az ellenfelem mindig jól reagált. Nagyszerűen játszott, mindenből kiváló jó válaszokat tudott adni. Nem vagyok elkeseredve, hiszen ez egy nagyon-nagyon jó hét volt! De Riske ma zseniális volt! Ez egy ilyen nap, jobb volt az ellenfél. Ez előfordul a teniszben” – nyilatkozta a magyar játékos.

 

Timi kiválóan adogatott az elődöntőig, három mérkőzésen összesen kétszer (mindkét alkalommal Monica Niculescu ellen) veszítette el az adogatását. Sajnos a legjobb négy között éppen az egyik legfontosabb „fegyvere” nem működött…

 

A 34 perces első szettet azonnal brékkelt kezdte Riske, majd volt labdája a 3:0-hoz is. Timi ekkor megvédte adogatását, majd 2:1 után fogadóként 40-15-re is vezetett. Sajnos az amerikai játékos mindkét bréklabdát hárította, majd a következő gémben 40-15 után is el tudta nyerni ellenfele szerváját…

 

Timi a hatodik játékban brékelt, de utána azonnal el is veszítette adogatását. Riske 30-ra nyerte el ellenfele szerváját, majd a következő játékot 30-ra nyerte meg, ezzel lezárta a nyitó felvonást.

 

A második szettben Timi 0:2-ről fordított 3:2-re, úgy tűnt, akár meg is törheti ellenfelét. Nem így lett, sajnos…

 

Riske ugyanis 3:3 után hatalmas csatában, a harmadik esélyt kihasználva brékelt 40-re. Ezután az amerikai játékos simán nyerte saját szerváját, elhúzott 5:3-ra. Timi még hozta a következő adogatójátékot, majd 5:4 után fogadóként vezetett 30-15-re.

 

Sajnos Riske ezután megnyerte a következő három labdamenetet, így bejutott a sencseni WTA-verseny döntőjébe.

 

Timi a jövő héten Sydneyben lép pályára, de csak párosban. Utána pedig jön az év első Grand Slam-versenye, a melbourne-i Australian Open.