Vereség a selejtező 3. fordulójában

Vereség a selejtező 3. fordulójában

2015-01-11 – Polona Hercog három szettben nyert Timi ellen a selejtező 3. fordulójában a 731 000 dollár összdíjazású sydneyi WTA-versenyen.

A mérkőzés 2 óra 3 percig tartott.

 

APIA INTERNATIONAL (731 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Polona Hercog (szlovén)-Babos Tímea 3:6, 7:6 (7-5), 6:2

 

„Sajnálom a mai meccset, jó sanszom volt! A második szettben 5:5-nél voltak bréklabdáim, de nem használtam ki azokat. Utána szépen hoztam a szervám, a tie-break viszont elcsúszott…Aztán megszakították a meccset, elvittek egy másik pályára. Ez nem tett jót Nekem, elkezdtem agyalni az elszalasztott lehetőségen, így sajnos nem sikerült a győzelem. Összességében szép hetem volt egyéniben, két nagyon jó játékost vertem, a harmadik ellen lehetőségeim voltak. Alakul a játékom. Marad a páros a folytatásra és az edzések, hogy még jobb formában legyek az Australian Openre” – értékelt Timi a mérkőzés után.

 

A rossz idő, az eső miatt órákon át csúszott a kezdés Sydneyben, a műsort többször is módosították. Végül helyi idő szerint késő délután indult a játék.

 

A 36 perces első szettben Timi 30-ra brékelt 1:0 után, majd 40-15-ről, három gémlabdáról veszítettet el a saját adogatását. Szerencsére 3:3 után ismét a 21 éves magyar játékos volt a jobb!

 

Timi 4:3-nál brékelt 15-re, majd 0-ra szerválta ki a játszmát.

 

Az 59 perces második szett hatalmas csatát hozott. Az elején Hercog bréklabdát hárított, majd úgy nyerte el ellenfele szerváját, hogy Timinek két gémlabdája is volt. A magyar játékos azonnal szépített, majd 5:5 után három esélye volt arra, hogy ismét elnyerje Hercog adogatását. Sajnos a szlovén játékos valamennyi bréklabdát hárította, majd néhány perccel később jöhetett a tie-break.

 

A rövidítésben Hercog 4-0-ra is vezetett, de Timi egyenlített! Ezután a szlovén játékos újra elnyerte ellenfele adogatását, majd 6-5 után kiszerválta a szettet.

 

A döntő játszma elején Timi 40-0-ról veszítette el adogatását, ez pedig végzetesnek bizonyult…Hercog pontosabban játszott, 2:0-nál 15-re brékelt, innen pedig már nem volt visszaút. Timi 4:0-nál szépített, de 5:2 után már nem nyert labdamenetet.