Vereség a római selejtezőben

Vereség a római selejtezőben

2015-05-09 – Az Australian Open óta nyeretlen Silvia Soler-Espinosa simán, két szettben nyert a selejtező 1. fordulójában Timi ellen a 2 707 664 dolláros római WTA-versenyen.

A mérkőzés 1 óra 23 percig tartott.

 

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA (2 707 664 DOLLÁR, SALAK), EGYES, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Silvia Soler-Espinosa (spanyol, 14.)-Babos Tímea 6:2, 6:4

 

„Az ellenfél kevés hibával, tökéletes taktikával játszott ellenem. Nyilván az elmúlt napok rosszullétei miatt kimaradt edzések még érezhetőek voltak. De nincs mit szépíteni, ma jobb volt az ellenfelem” – nyilatkozta Timi.

 

A magyar játékos tavaly Prágában salakon, idén Monterreyben kemény pályán is magabiztosan nyert Soler-Espinosa ellen, de sajnos ezúttal nem így történt…

 

A spanyol játékos a 43 perces első szettben nagy csatában húzott el 3:0-ra, kétszer nyerte el ellenfele adogatását. Az első gémben Soler-Espinosa a negyedik esélyt használta, 40-re brékelt, majd 2:0 után 30-ra…Ekkor Timi pár percig jobb volt ellenfelénél, feljött 3:2-re.

 

Sőt! A hatodik gémben a 21 éves magyar játékos újra bréklabdához jutott, de ellenfele fordított. Ezután pedig Soler-Espinosa ismét 40-re brékelt, újra a 4. esélyt használta ki. Ezután pedig a rutinos spanyol játékos 15-re szerválta ki a szettet.

 

A második játszmában Timi 3:0-ra is vezetett, de ezután Soler-Espinosa sorozatban öt gémet nyert. A selejtező 14. kiemeltje 15-re, majd 40-re brékelt. A spanyol játékos mindkét esetben a második esélyt használta ki…

 

Timi még nyerte következő adogatójátékát, majd Soler-Espinosa 30-ra szerválta ki a mérkőzést.