Vereség a rabati elődöntőben

Vereség a rabati elődöntőben

Generated by IJG JPEG Library

2016-04-29 – Nagy csatát hozott a mérkőzés, amelyen mindkét szett végén a Roland Garros tavalyi elődöntőse volt a pontosabb.

 

GP DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, ELŐDÖNTŐ
Bacsinszky Tímea (svájci, 1.)-Babos Tímea 6:4, 7:5

 

„Sajnos a mai meccsen nem játszottam elég agresszíven, ezért emiatt elment sok lehetőség. Persze nem volt könnyű a feladatom, mert szerintem az ellenfelem jó taktikával játszott. Sajnálom, hogy így alakult…Sokat tanultam ezen a héten, még rengeteg van ebben a salakpályás teniszben. Remélem, hogy a következő hetekben még javul a játékom. Holnap irány Madrid és vasárnap már játszom is. Nem is akárkivel, Suarez Navarróval, aki remek játékos, főleg salakon. Szép kihívás lesz, az biztos” – értékelt Timi.

 

A mérkőzés 1 óra 47 percig tartott.

 

Kevés hiányzott Rabatban a meglepetéshez, de végül Bacsinszky Tímea tapasztalata és pontosabb játéka ért többet. A svájci színekben versenyző játékos mindkét szett hajrájában higgadtabb volt, ez pedig finálét ért Marokkóban.

 

A 49 perces első szettben Timi kétszer küzdötte vissza magát brékhátrányból, 4:4-nél pedig 40-15-re is vezetett adogatóként. Sajnos ez a gém végül Bacsinszky sikerét hozta, nagy csata után a negyedik bréklabdát használta ki.

 

A szett végén a verseny 1. kiemeltje 15-re hozta az adogatását.

 

Timi a második szettben is keményen küzdött, mindent megpróbált a sikerért. A 22 éves magyar játékos 2:2 után brékhátrányba került, de azonnal egyenlített. Sajnos a hajrában sem működött úgy az adogatás, ahogy máskor. Timi 4:4 után ismét brékhátrányba került, de ezután még vissza tudta szerezni az elveszített játékot.

 

Sajnos 5:5 után Bacsinszky 30-ra elnyerte ellenfele szerváját, majd hárított két bréklabdát. Ezután pedig ki is szerválta az elődöntőt.