Vereség a quebeci elődöntőben

Vereség a quebeci elődöntőben

2014-09-14 – Timi és Kristina Mladenovic három szettben vereséget szenvedett a 3. helyen kiemelt Lucie Hradecka-Mirjana Lucic-Baroni kettőstől a 250 000 dolláros quebeci verseny elődöntőjében.

A mérkőzés 1 óra 8 percig tartott.

 

COUPE BANQUE NATIONALE (250 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Lucie Hradecka, Mirjana Lucic-Baroni (cseh, horvát, 3.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 4:6, 6:3, 11-9

 

A világranglista és a quebeci kiemelés alapján a magyar-francia kettős volt az esélyesebb, de a háló túloldalán két Grand Slam-győztes játékos állt. Hradecka kétszer, míg Lucic-Baroni egyszer ünnepelhetett végső sikert női párosban.

 

A 27 perces első játszmát jobban is kezdte a cseh-horvát kettős, Timi és Mladenovic adogatását is elnyerte. Lucic-Baroni és Hradecka 4:1-re elhúzott, de ekkor jött a fordulat. A magyar-francia duó sorozatban öt gémet nyert, a cseh és a horvát játékost is 15-re brékelte.

 

A 28 perces második szett elején, 1:0-nál Hradecka és Lucic-Baroni 30-ra nyerte el ellenfele szerváját, ez döntőnek bizonyult. Timi és Mladenovic ugyanis ezután nem jutott bréklabdához, 5:3-nál a horvát játékos 30-30-ról hozta az adogatását.

 

A rövidítésben Timi és Mladenovic már 6-3-ra is vezetett, de ekkor jött a nagy fordulat. A sokkal rutinosabb cseh és horvát játékos sorozatban 6 labdamenetet nyert, három mérkőzéslabdához jutott. Ezeket a magyar-francia duó hárította, de a negyedik már nem tudta 10-9-nél.