Vereség a prágai elődöntőben

Vereség a prágai elődöntőben

2014-05-18 – Timi nem jutott a döntőbe a Sparta Prague Openen, miután két játszmás mérkőzésen vereséget szenvedett Heather Watsontól.

A két órás esőszünettel megszakított elődöntő 1 óra 43 percig tartott.

 

SPARTA PRAGUE OPEN (100 000 DOLLÁR + H, SALAK), EGYES, ELŐDÖNTŐ
Heather Watson (brit)-Babos Tímea 7:6 (7-3), 6:3

 

A 66 perces első szettet Watson kezdte jobban, azonnal elnyerte ellenfele adogatását, majd elhúzott 2:0-ra. A brit játékos a második gémben három bréklabdát hárított…Timi ezután átvette az irányítást, 30-ra brékelt, majd 3:2-re fordított.

 

A hetedik gémben újra Watson volt a pontosabb, újra elnyerte a magyar játékos szerváját, de brékelőnyét azonnal elveszítette. Ezután újabb „brékváltás” történt, majd 6:6-nél jött az eső és egy hosszú kényszerszünet.

 

Két órás várakozás után folytatódott az elődöntő, a rövidítésben pedig Watson gyorsan nagy előnyre tett szert és 6-3 után értékesítette játszmalabdáját.

 

A második szett elején a brit játékos újra brékelt, de 2:0 után még egyenlített Timi (2:2). Watson aztán 3:2-nél 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, ez pedig már döntőnek bizonyult. A brit játékos 5:2-re elhúzott, majd 5:3 után 40-re szerválta ki az elődöntőt.

 

Timi a jövő héten már a Roland Garroson lép pályára. Egyesben a selejtezőben kezdi meg szereplését. Női párosban már főtáblás, társa Varvara Lepchenko lesz. A 27 éves amerikai játékos 80. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 40. (2013. június 17.) volt. Karrierje során egy ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.