Vereség a dohai selejtező második fordulójában

Vereség a dohai selejtező második fordulójában

2015-02-22 – Katyerina Kozlova két játszmában nyert Timi ellen a selejtező második fordulójában a 731 000 dolláros WTA-versenyen.

A mérkőzés 1 óra 13 percig tartott. Párosban ezúttal nem lép pályára a magyar játékos, mert a sorsolás után Kristina Mladenovic visszalépett a versenytől. Az első fordulóban a Jekatyerina Makarova-Jelena Vesznyina kettős lett volna az ellenfél.

 

QATAR TOTAL OPEN (731 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Katyerina Kozlova (ukrán)-Babos Tímea 6:2, 6:4

 

Az ukrán játékos ugyan „csak” a 132. helyen áll a világranglistán, de idén már két nagy bravúrja is volt. A hobarti versenyen a selejtezőből a főtáblára került, ahol 4:6, 6:3, 6:4-re nyert a 2013-ban wimbledoni elődöntős Kirsten Flipkens ellen. Szombaton pedig a dohai torna selejtezőjének első körében 6:2, 6:2-re diadalmaskodott a világranglistán 39. Mona Barthel ellen.

 

A kvali második körében is kiválóan kezdett Kozlova. Negyedóra sem telt el a 27 perces első szettből, amikor két brékkel már 4:0-ra vezetett. Timi ekkor végre hozta a szerváját, majd 5:1 után is, de végül nem volt esélye a folytatásban. A 21 éves ukrán játékos második szettlabdáját értékesítette, 40-re nyerte adogatását.

 

A második játszma elején Timi fogadóként 40-0-ra is vezetett, de nem tudta elnyerni ellenfele szerváját (1:1). Sajnos ezután Kozlova 40-re brékelt, második esélyét használta. A magyar játékos még nem adta fel, a következő gémben ismét három bréklabdája volt, az utolsó pedig végre sikeres volt.

 

A hetedik gémben aztán Kozlova 30-ra nyerte el ellenfele szerváját, de ez az előny sem tartott sokáig. Timi a következő játékban kihasználta második bréklabdáját (4:4), de utána újra elveszítette adogatását, ismét 30-ra.

 

Kozlova pedig 5:4 után 0-ra nyerte saját szerváját, ezzel lezárta a mérkőzést.