Vereség a dohai negyeddöntőben

Vereség a dohai negyeddöntőben

2018-02-16 – A magyar-francia kettős nem adogatott jól a döntő rövidítésben.

 

QATAR TOTAL OPEN (2 897 250 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Andreja Klepač, María José Martínez Sánchez (szlovén, spanyol, 8.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.) 6:2, 3:6, 10-6

 

A mérkőzés 1 óra 21 percig tartott Dohában.

 

A 4. helyen kiemelt magyar-francia kettős csak a második játszmában adogatott jól, ez pedig ezúttal kevés volt a sikerhez.

 

A 30 perces nyitó felvonásban a szlovén-spanyol páros háromszor nyerte el ellenfele szerváját, 15-re, 40-re, majd 30-ra brékelt. Timi és Mladenovic ugyan 0:3 után elnyerte 30-ra a 8. helyen kiemelt kettős adogatását, de utána sem játszott jól.

 

A 38 perces második szett már sokkal szorosabban alakult. Timi és Mladenovic ekkor nagyon figyelt a szerváira, 1:1 után hárított egy bréklabdát. A következő gémet Klepač és Martínez Sánchez is 40-re hozta, 4:3-ig mindkét páros megőrizte adogatását.

 

A nyolcadik gémben a magyar-francia kettős két bréklabdához jutott, a másodiknál a szlovén játékos kettőshibát vétett. A következő játékot Mladenovic 30-40-ről nyerte, így jöhetett a döntő tie-break.

 

A rövidítés első labdamenetét fogadóként nyerte Timi és Mladenovic, de utána nem ment az adogatás. Az ellenfél összesen hat fogadópontot nyert, végül 9-6 után saját szervából zárta le a meccset.

 

A magyar játékos a jövő héten a budapesti Hungarian Ladies Openen lép pályára.