Vége a franciaországi edzőtábornak

Vége a franciaországi edzőtábornak

2016-12-23 – Timi november végén Budapesten kezdte meg a téli felkészülést.

 

A TÉLI FELKÉSZÜLÉS KÉPEI: KATTINTS IDE!

 

– Hogyan alakult a három hét a franciaországi felkészülésben?

 

– Azt gondolom, hogy nagyon jól sikerült! Nehéz heteken vagyunk túl, főleg az első két, két és fél hét volt rettenetesen nehéz. Nagyon sokat szenvedtem, de biztos vagyok abban, hogy megérte! Biztosan állíthatom, hogy minden egyes pihenő napot nagyra értékeltem.

– Milyen körülmények között készültél Franciaországban?

 

Szerencsések voltunk az időjárást illetően is, hiszen nagyon szép időben készülhettünk. Csak egy-két napon esett az eső, de akkor is gyakorolhattunk a félig fedett pályán. Meg is szeretném köszönni a Mouratoglou Teniszakadémiának és személy szerint Patrick Mouratoglou-nak, aki biztosította, hogy ott edzhessek az idei felkészülés idején! Gyönyörű létesítményt hozott létre. Remek volt a létesítmény! Negyven pályával, kemény és salak pályákkal, gyönyörű konditeremmel, regeneráló részlegekkel, jégfürdővel, krioterápiával. Minden megadatott, amire egy élsportolónak szüksége lehet. Így kimondhatom: valóban nagyon jól sikerült ez a három hét! Egyébként Antibes-ban béreltem egy apartmant, mert itt volt velem az állandó ütőpartnerem, Balázs Gyuri és a fizióm, Igaz Bálint. Így hármunknak szüksége volt egy lakásra. Szerencsére nagyon jó volt az apartman is. Örülök annak, hogy ilyen szép és jó körülmények között készülhettem!

 

– Sikerült-e elvégezni a tervezett munkát?

 

– Nagyon remélem! Igazából Thomas a főnök, ő tudná megválaszolni. Azt tudom, hogy nagyon sokat dolgoztam. Nagyon sokat voltam a teniszpályán, a konditeremben és a futópályán. Napi tíz órát biztosan eltöltöttünk az edzésekkel. Reggel fél nyolc körül indultunk a szállásunkról és este hat körül értünk vissza. Nem gondolom, hogy már top formában lennék. De ez így volt felépítve: ahogyan folyamatosan haladunk előre az időben, úgy legyek egyre jobb állapotban!

 

– Miben segítenek Neked a teniszben a kiegészítő sportágak?

 

– Egyrészt mindegyik jó móka! Fontos, hogy élvezze az edzést az ember, ne legyen nagyon monoton. Egyébként idén rengeteget futottam, nagyon sokat voltam az atlétikai pályán. Ha nem is mondhatom, hogy barátok lettünk, de már megismerkedtünk a 400 és a 800 méteres távval 🙂 Az ökölvívás legalább heti egy alkalommal szerepelt a felkészülési programban. Nagyon jó dolog, nagyon szeretem. Kiváló erő és gyorsasági állóképességet ad. A CrossFit ritkábban került a programba, de nyilván az is hasznos. Összességében a kiegészítő sportok is nagyon fontosak. Jól jönnek a rengeteg tenisz és teniszspecifikus dolgok mellé.

 

– Milyen célokat tűztél ki a 2017-es szezonra?

 

– Ami idén bevált: hogy mindig küzdjek, ne adjam fel az utolsó pillanatig és minden labda számít! Az a célom már az első versenyemen, az első labdamenettől kezdve, hogy harcoljak, megpróbáljam Magamból a maximumot kiadni, mindent megtegyek a győzelemért! Ha ez sikerül, akkor majd tudom: nem biztos, hogy nyerek mindig, de a meccs, a meccsek után nem bánok majd meg semmit. Leginkább azt mondanám célnak: harapni, olyannak lenni a pályán, mint egy tigris! Ezen kívül természetesen sokat dolgoztunk technikai és taktikai dolgon is. Pár ütésem változott, próbáltuk építgetni a taktikámat, csiszolgatni az agresszív teniszemet. Az a célom, hogy sikeresen megvalósítsam az elképzeléseinket a következő szezonban!

 

KÖSZÖNJÜK A FOTÓKAT IGAZ BÁLINTNAK!!!

 

nizza08

 

nizza09

 

nizza07

 

nizza10

 

nizza06

 

nizza11

 

nizza14

 

nizza15

 

nizza13