Váltás párosban: Hlavackova lesz Timi új társa

Váltás párosban: Hlavackova lesz Timi új társa

2017-04-13 – A magyar játékos a rabati versenyen mutatkozik be a kétszeres Grand Slam-győztessel.

 

A marokkói WTA-versenytől kezdve új társsal indul Timi párosban! A magyar játékos ugyanis megállapodott a kétszeres Grand Slam-győztes Andrea Hlavackovával.

 

„Andrea a napokban keresett meg, amikor kiderült, hogy eddig társa, Su-aj Peng ezentúl csak az egyesre kíván figyelni. Hlavackova nagyon sikeres volt párosban az elmúlt években, ráadásul számomra az is kedvező lesz, hogy tenyeres oldalon játszik. Külön kérése volt, hogy ne a madridi nagy tornán mutatkozzunk be. Ezért lemondta a prágai versenyt, hogy már Rabatban együtt indulhassunk. Úgy érzem, hogy szükségem van erre a váltásra, mert a sydneyi torna megnyerése után már nem szerepeltünk jól Pavljucsenkovával. Én viszont párosban is jó eredményeket akarok elérni, ott akarok maradni a legjobbak között! Bízom benne, hogy ez így is lesz! Andreával Rabat után Madridban, Rómában, a Roland Garroson és a füves pályás versenyeken lépünk pályára. Egyelőre ebben állapodtunk meg. Ezúton is köszönöm Nasztja Pavljucsenkovának a közös szereplést, a sydneyi siker azért örök emlék marad!” – nyilatkozta Timi.

 

Timi jelenleg 14. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 8. (2015. június 22.). Eddig 11 WTA Tour-versenyen maradt veretlen ebben a műfajban, kétszer játszott döntőt Wimbledonban (2014, 2016) és ugyancsak kétszer szerepelt az év végi világbajnokságnak számító WTA Finalsen (2015, 2016).

 

A magyar játékos az idei szezont Anasztaszija Pavljucsenkovával kezdte, a magyar-orosz kettős januárban megnyerte a sydneyi tornát. Utána a 3. fordulóig jutott az Australian Openen.

 

Az 1986. augusztus 10.-én született Andrea Hlavackova 9. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 3. (2012. október 22.) volt. Eddig 19 WTA- és 19 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. A cseh játékos 6 alkalommal játszott női párosban Grand Slam-versenyen: 2011-ben a Roland Garroson, míg 2013-ban a US Openen diadalmaskodott Lucie Hradecka oldalán. A további GS-finálék: 2012 – Wimbledon (társ: Hradecka), US Open (társ: Hradecka), 2016 – US Open (társ: Hradecka), 2017 – Australian Open (társ: Su-aj Peng). Hlavackova és Hradecka 2012-ben az Olimpián és a WTA-világbajnokságon is döntőbe jutott.

 

Hlavackova idén megnyerte Penggel a sencseni WTA-versenyt, majd döntős volt az Australian Open mellett Dubajban is.

 

Andrea+Hlavackova+2017+Australian+Open+Day+xsCSKCHqIqNl