US Open 2019: Timi bejutott a második fordulóba

US Open 2019: Timi bejutott a második fordulóba

2019-08-28 – Carla Suárez Navarro az első játszma után feladta a mérkőzést.

US OPEN (57 238 700 DOLLÁR, GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Carla Suárez Navarro (spanyol, 28.) 6:2 után a spanyol játékos feladta

 

Az első játszma 47 percig tartott New Yorkban.

 

„Azt azért kiemelném, hogy összességében jól játszottam. Tudom, hogy Carla Suárez Navarro jó ideje küszködik a hátával, nagyon sajnálom és a legjobbakat kívánom! Nyilván örülök a saját játékomnak és annak is, ahogyan kezeltem ezt a mérkőzést. Boldog vagyok, hogy továbbjutottam és az a legfontosabb, hogy készüljek a következő feladatra” – nyilatkozta Timi.

 

A két játékos ötödször találkozott, korábban mindig a korábbi Top10-es Suárez Navarro volt a jobb, igaz háromszor is döntő szett kellett a sikeréhez.

 

Az 57 perces első és egyetlen játszmában Timi nagyon sok szép megoldással okozott örömöt szurkolóinak, a legfontosabb helyzetek többségét sikeresen oldotta meg. A második gémben Suárez Navarro 40-0-ra is vezetett, mégis Timi volt a jobb fogadóként!

 

A magyar játékos 3:0 után ismét 40-re brékelt, majd jött egy rövid szakasz, amelyben az ellenfele volt picivel a pontosabb. Suárez Navarro 40-re nyerte el ellenfele adogatását, majd feljött 4:2-re.

 

Timi ezután hatalmas csatában, 15-40-ről hozta a szerváját, majd jött az utolsó gém. Mindkét játékos nagyot küzdött, végül a negyedik szettlabda után fejeződött be a nyitó felvonás. Ezután pedig Suárez Navarro jelezte, sérülés miatt nem tudja folytatni a mérkőzést.

 

Timi harmadszor jutott be a főtábla második fordulójába a US Openen.

 

A magyar játékos következő ellenfele Cori Gauff lesz.

 

A 2004. március 13.-án született amerikai játékos 140. helyen áll a világranglistán, ez pályafutása eddigi legjobbja. Gauff idén bejutott a 4. fordulóba Wimbledonban, a selejtezővel együtt hat mérkőzést nyert. Két évvel ezelőtt döntős volt a juniorok között a US Openen, tavaly pedig veretlen maradt a Roland Garros korosztályos tornáján.