US Open 2019: hatalmas csata és vereség egyesben

US Open 2019: hatalmas csata és vereség egyesben

2019-08-30 – Egy brék döntött a harmadik szettben.

US OPEN (57 238 700 DOLLÁR, GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI EGYES, 2. FORDULÓ
Cori Gauff (amerikai)-Babos Tímea 6:2, 4:6, 6:4

 

A mérkőzés 2 óra 25 percig tartott New Yorkban.

 

“Szomorú vagyok, hogy nem sikerült továbbjutnom. Óriási meccset játszottunk, mindkettőnknek megvoltak a lehetőségei. Gauff meglepett a szerváival, világklasszis az adogatása és az anticipációja. Szorult helyzetekben nem remegett meg a keze, korát meghazudtolóan nyugodt és összeszedett volt. Talán ha 2:2-nél brékelem a döntő szettben, most én örülnék, de nem hiszem, hogy szégyenkeznem kellene. Persze, van pár pont, amit sajnálok, de ilyen a tenisz, nüanszok döntenek. Fenomenális hangulat volt a stadionban és azon kívül is, az Ashe előtti téren a kivetítőnél, igazi US Open Night Session meccset játszottunk. Köszönöm a drukkolást, egyéniben jó hetet zártam, visszakerültem a Top 100-ba, remek meccseket vívtam” – nyilatkozta a magyar játékos.

 

Timi nagyszerűen küzdött, rengeteg szép megoldással szerzett pontokat. Nagyon kevés hiányzott a továbbjutáshoz az amerikai tenisz legnagyobb reménysége ellen.

 

A magyar játékos brékkel kezdte a 38 perces első szettet, de Gauff azonnal válaszolt. Sajnos 2:2 után az amerikai tinédzser volt a pontosabb, a hatodik gémben 30-ra nyerte el ellenfele adogatását. Timi 2:5 után 40-0-ra is vezetett, egyenlőt követően is volt labdája a szépítéshez, de végül elveszítette adogatását.

 

A 44 perces második játszma még szorosabban alakult, szerencsére a végén a magyar játékos örülhetett! Timi óriási szívvel és elszántsággal küzdött, 0:1 után 15-40-ről fordította meg adogatójátékát. Majd 3:3 után brékelt 30-ra, utána pedig mindkét szervagémjét 15-re hozta. Jöhetett a döntő felvonás.

 

A harmadik játszma első felében Gauff kétszer is két bréklabdáról nyerte adogatását, többször is nyerő ütéssel. Ez végül döntőnek bizonyult. Timi 3:4-nél 15-40-ről nyerte adogatáását, de sajnos a következő két gémben ellenfele volt a jobb.

 

Gauff simán hozta a szerváját, majd brékelt 30-ra, 30-30 után.

 

Timi pénteken párosban is megkezdi szereplését, Kristina Mladenovic oldalán.