US Open 2018: újabb győzelem párosban

2018-09-02 – (Fotó: Zádor Péter/MTSZ) Timi ismét negyeddöntős New Yorkban.

 

US OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, 50 560 840 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 3. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Raquel Atawo, Anna-Lena Grönefeld (amerikai, német, 14.) 6:3, 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 14 percig tartott New Yorkban.

 

„Nagyon örülök, hogy így alakult a meccs! Nyilván egy nehéz ellenféllel találkoztunk, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű ez a harmadik körös találkozó. De a legfontosabb pillanatokban jó döntéseket hoztunk és jól játszottunk. Az utóbbi időben rengeteget dolgoztunk azért, és sokat is beszéltünk arról, hogy miként legyünk még jobbak. Talán be is áldoztunk egy-egy meccset azért, hogy sikeresek legyünk a US Openen és a későbbi versenyeken is. Örülök, mert egyelőre jól működik a párosunk, látható az eredmény. A magam szemszögéből pedig annak is kifejezetten örülök, ahogyan játszottam, röptéztem, a fontos helyzetekben pedig jó döntéseket hoztam. Még nem tudom, mikor folytatjuk, az biztos, hogy hétfőn nem. Így egy kemény edzésnap vár rám, egy hosszabb tenisszel és egy hosszabb kondival. Vagy kedden vagy szerdán lépünk pályára legközelebb. Az biztos, van még bőven teendő ezen a US Openen, megteszek mindent, megteszünk mindent, hogy minél tovább juthassunk. Külön örülök annak, hogy idén a negyedik Grand Slamen is negyeddöntősök vagyunk!” – nyilatkozta Timi.

 

Fontos mérkőzést várt az Australian Open-győztes magyar-francia kettősre, hiszen immár a negyeddöntőbe jutás volt a tét. Ugyan Atawo most „csak” 36.,míg Grönefeld „mindössze” a 30., de a 35 éves amerikai és a 33 éves német játékos is volt top10-es párosban.

 

A 34 perces első szett első felében picit döcögött Timi és Kiki Mladenovic játéka, 2:2 után nem is sikerült megtartani az adogatást. Szerencsére a válasz nem késett! A 2. helyen kiemelt kettős a hatodik gémben 15-re brékelt, majd 4:3 után 30-ra nyerte el az ellenfél szerváját.

 

A nyitó felvonás utolsó játékában Timi és társa egy labdamenetet veszített.

 

A második szett is érdekesen alakult, ezúttal egy brék döntött.

 

A magyar-francia kettős 2:1 után három bréklabdához (0-40) jutott, a harmadikat sikerült értékesíteni. Ezután Timi és Kiki Mladenovic két sima szervagémet nyert, de a nyolcadik játékban bajba került. Atawo és Grönefeled igyekezett megragadni az utolsó esélyek egyikét. Szerencsére az amerikai-német kettős csak bréklabdáig jutott, de nem tudta elnyerni ellenfele szerváját.

 

A végén Timi és társa 5:4 után 40-0-ra is vezetett adogatóként, majd 40-40 után jött az újabb esély. Ezt már értékesítette a magyar-francia páros, így idén a negyedik Grand Slam-versenyen is bejutott a legjobb nyolc közé!

 

A magyar-francia kettős ellenfele a negyeddöntőben Lucie Hradecká és Jekatyerina Makarova lesz.

 

Az 1985. május 21.-én született cseh játékos 28. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 4. (2012. október 22.) volt. Karrierje során 22 WTA- és 34 ITF-versenyt nyert. Hradecká eddig 6 Grand Slam-versenyen volt döntős: 2-szer nyert (2011: Roland Garros, társ: Andrea Hlaváčková, 2013: US Open, társ: Andrea Hlaváčková).

 

Az 1988. június 7.-én született orosz játékos 4. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 1. (2018. június 11.) volt. Eddig 14 WTA- és 9 ITF-versenyt nyert. Makarova 7 döntős játszott párosban Grand Slam-versenyen: 3-szor nyert (2013: Roland Garros, társ: Jelena Vesznyina, 2014: US Open, társ: Jelena Vesznyina, 2017: Wimbledon, társ: Jelena Vesznyina).

 

Idén Cincinnatiben Hradecká és Makarova 4:6, 7:5, 10-6-ra nyert Timi és Kiki Mladenovic ellen a negyeddöntőben, majd tornagyőztes is lett.