US Open 2018: nagy győzelem a negyeddöntőben

US Open 2018: nagy győzelem a negyeddöntőben

2018-09-04 – (Fotó: Zádor Péter/MTSZ) Timi és Kiki Mladenovic brékhátrányból fordított az első szettben.

US OPEN (50 560 840 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Lucie Hradecká, Jekatyerina Makarova (cseh, orosz, 6.) 7:6 (7-5), 6:2

 

A mérkőzés 1 óra 29 percig tartott New Yorkban.

 

Lehet ízlelgetni a szavakat: Timi először elődöntős a US Openen a felnőttek között! Hatalmas siker egy újabb remek mérkőzés után! És kedden az is világosan kiderült, nem csupán az események neve között van eltérés, vagyis más a Western & Southern Open és más a US Open. Nemrég Cincinnatiban Hradecká és Makarova döntő rövidítésben nyert Timi és Kiki Mladenovic ellen a nyolc között, most nagyot fordult a kocka!

 

Pedig New Yorkban nem indult jól a meccs a 2. helyen kiemelt, Australian Open-bajnok kettős számára. A nyitó játékban a cseh-amerikai kettős brékelt 40-re, majd 3:1-re is vezetett. Aztán Timi és Kiki Mladenovic a hatodik gémben 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, de utána ismét elveszítette a sajátját. Az újabb brék nem váratott magára, majd 4:4 után már a magyar-francia páros volt lépéselőnyben.

 

Sajnos 5:4-nél Hradecká és Makarova szettlabdát hárított adogatóként, hamarosan pedig jött a tie-break. A rövidítésben Timi és francia társa 1-1 után elnyerte ellenfele szerváját, ezt a picinek tűnő előnyt pedig meg is őrizte! A végén az ellenfél ugyan feljött 6-3-ról 6-5-re, de a következő pont és a szett a 2. helyen kiemelt kettősé lett.

 

A második felvonás már simábban alakult. Timi és Kiki Mladenovic brékkel kezdett, majd már az sem okozott gondot, hogy 2:2-nél eltűnt az előny. A magyar-francia kettős ugyanis ezután még kétszer brékelt (mindkétszer 40-re), majd 5:2 után 0-ra szerválta ki a negyeddöntőt!