US Open 2018: nagy csatában nyert Kaszatkina

US Open 2018: nagy csatában nyert Kaszatkina

2018-08-29 – (Fotó: Zádor Péter/MTSZ) Timi brékelőnyben volt a döntő játszmában.

 

US OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, 50 560 840 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Darija Kaszatkina (orosz, 11.)-Babos Tímea 6:4, 5:7, 6:4

 

A mérkőzés 2 óra 23 percig tartott New Yorkban.

 

„Nem egyszerű mit mondani…Nagy és nehéz meccs volt, fizikailag és érzelmileg is rengeteget vett ki belőlem. Sajnálom, hogy nem sikerült nyerni. Picit sokként élem meg, hogy újra nem sikerült, erről korábban beszéltem is. Újra egy topjátékossal találkoztam és volt esélyem a továbbjutásra. Nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudtam nyerni. Sajnálom tényleg! Nem egyszerű ezt végigcsinálni, itt maradni a párosra. De természetesen motivált vagyok a folytatásra!” – nyilatkozta Timi.

 

Két évvel ezelőtt a jelenlegi világelső Simona Haleppel a 3. fordulóban, tavaly a korábbi WTA-1. Marija Sarapovával a 2. körben játszott fordulatos és három szettes mérkőzést a magyar játékos. Ezúttal a világranglistán 11. Darija Kaszatkina állt a háló túloldalán, sajnos ezúttal sem sikerült a bravúr.

 

A 37 perces első szettben Timi 2:1 után 0-ra brékelt, majd 4:1-re is vezetett. A magyar játékos a hetedik gémben 30-15-ről veszítette el az adogatását, majd 4:4 után csak két labdamenetet nyert a szervája mögött. Kaszatkina a következő játékot 30-ra nyerte, lezárta a nyitó felvonást.

 

Az 57 perces második szettben Timi újra nagyot küzdött, ezúttal sikerrel! A második gémben megszerzett brékelőnyét ugyan gyorsan elveszítette, de 2:1 után elnyerte ismét ellenfele szerváját, ezúttal 40-re. Kaszatkina viszont 2:5-ről sem engedte el a játszmát, a kilencedik gémben brékelt 15-re, majd a következő játékban három szettlabdáról mentette meg az adogatását.

 

Ez sem törte meg Timit! 6:5 után újra játszma- és bréklabdához jutott, most kihasználta az esélyt.

 

A döntő felvonás első részében a magyar játékos magabiztosan szervált, majd 3:2 után nagy csatában, a harmadik esélyt kihasználta és elnyerte az orosz ellenfél adogatását. Sajnos ezután Kaszatkina simán brékelt 15-re, majd két fogadóelőnyről hozta az adogatását.

 

Ezután Timi 30-40-ről jutott el előnyhöz adogatóként, de végül elveszítette a szerváját. Ez végzetesnek bizonyult…Kaszatkina 5:4 után 40-15-re is vezetett, majd kihasználta második mérkőzéslabdáját.