US Open 2018: győzelem párosban

2018-08-29 – (Fotó: Zádor Péter/MTSZ) Timi és Kristina Mladenovic két szettben győzött.

 

US OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, 50 560 840 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Kirsten Flipkens, Alison Van Uytvanck (belga) 6:4, 7:5

 

A mérkőzés 1 óra 31 percig tartott New Yorkban.

 

„Hosszú ideig jó teniszt játszottunk. Nyilván az elején picit nehezebb volt, aztán az első játszma végétől a második szett utolsó részéig már jó teljesítményt nyújtottunk. Aztán 5:1-nél volt egy megtorpanás, de összességében jó meccs volt. Főleg annak fényében, hogy elég nehéz napom van. Pedig úgy érzem, hogy jól megy a játék, de a kedvem nem olyan nagyszerű. De nyilván a motivációm megfelelő, ez nagyon hajt” – nyilatkozta Timi.

 

A 43 perces első játszma jelentős részében mindkét páros jól adogatott, 4:3-ig esély sem volt a brékre. Ekkor Flipkens és Van Uytvanck négy fogadóelőnyhöz jutott, de egyiket sem tudta kihasználni. Ezután Timi és társa 30-ra brékelt, majd 15-re ki is szerválta a nyitó felvonást.

 

A második szett jelentős részét a 2. helyen kiemelt kettős uralta, a nyitó gémben 30-ra, majd 3:1 után 40-re brékelt. A magyar-francia páros 5:1-re is vezetett, amikor jött a váratlan fordulat.

 

Flipkens és Van Uytvanck sorozatban négy játékot nyert, a hetedik játékban adogatóként két meccslabdát is hárított. Aztán 5:5 után Timi és Kristina Mladenovic brékelt 15-re, majd adogatóként is egy labdamenetet veszített.

 

A 2. helyen kiemelt magyar-francia kettős következő ellenfele az amerikai Nicole Gibbs (WTA-páros: 249.) és Sabrina Santamaria (WTA-páros: 59.) lesz.