US Open 2018: drámai meccs és vereség a döntőben

US Open 2018: drámai meccs és vereség a döntőben

2018-09-09 – Az ausztrál-amerikai kettős összesen három meccslabdát hárított a második és harmadik szettben.

 

US OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, 50 560 840 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe (ausztrál, amerikai, 13.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) 3:6, 7:6 (7-2), 7:6 (8-6)

 

 

A mérkőzés 2 óra 36 percig tartott New Yorkban.

 

„Nem egyszerű ilyenkor nyilatkozatot adni, rögtön a döntő után…Szerintem fantasztikus meccs volt, amelyen rengeteg esélyünk volt. Sajnálom, hogy így sikerült! A második szettben picit túlizgultam a végét, pedig addig nagyon jól játszottam. Nagyon sok lehetőségünk volt a második játszmában, de nem sikerült a vége. A döntő szettben viszont ők vezettek, mi jöttünk vissza brékhátrányból, ez pozitív. Természetesen rettentően sajnálom a rövidítést, az utolsó pár pont nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna. De ez újabb döntő volt, persze sajnálom, hogy nem sikerült. Ez van, szerintem ez is jó eredmény” – nyilatkozta Timi.

 

Nagyon közel volt az újabb fantasztikus siker, háromszor is egy pontra volt a magyar-francia kettős a trófeától.

 

A 35 perces első játszmában Timi és Kristina Mladenovic sokkal jobban adogatott ellenfelénél, ennek meg is lett az eredménye. A 2. helyen kiemelt kettős ugyan 2:1 után elveszítette brékelőnyét, de 2:3 után sorozatban négy gémet nyert.

 

Timi és Kiki Mladenovic nagy csata után, a negyedik esélyt használta ki Barty szervájánál, majd a kilencedik játékban 15-re nyerte el Vandeweghe adogatását.

 

A 60 perces második felvonás első hét labdamenetét az Australian Open-győztes kettős nyerte, de sajnos az amerikai játékos 0-40-ről is hozta a szerváját. Utána viszont Mladenovic hárított három bréklabdát. A negyedik gémben Barty nyerta az adogatását fogadóelőnyről.

 

Aztán 5:4-nél jött a nagy esély! Timi és Mladenovic fogadóként jutott 2 bajnoki labdához, sajnos egyik esélyt sem sikerült kihasználni. Hamarosan jött a tie-break, amelyben Barty és Vandeweghe simán nyert.

 

A második szett hajrájában nyert lendülettel és önbizalommal kezdte az ausztrál-amerikai kettős a döntő felvonást. Barty és Vandeweghe úgy brékelt 1:0 után, hogy a magyar-francia páros 40-15-re is vezetett. Aztán az ötödik gémben az amerikai játékos vesztette el a szerváját, majd hamarosan 3:3 lett.

 

Aztán 4:5-nél Timi két meccslabdát hárított a szervája mögött, percekkel később pedig jött az újabb tie-break. A rövidítésben a 2. helyen kiemelt kettős 0-2-ről fordított 5-3-ra. Sajnos ekkor Timi kettőshibát vétett, majd Barty röptézett remekül (5-5). A következő pontot a magyar-francia páros nyerte, de sajnos a következő hármat már az ellenfél. A végén Kristina Mladenovic kettőshibájával fejeződött be a finálé.