US Open 2017: vereség női párosban

September 4, 2017 - Timea Babos and Andrea Hlavackova in action against Monica Niculescu and Su-Wei Hsieh (not pictured) at the 2017 US Open.

2017-09-07 – Az indiai-kínai kettős brékhátrányból nyerte az első szettet, majd nagy csatában volt jobb a második játszmában.

 

US OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, 50 400 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Sania Mirza, Peng Su-aj (indiai, kínai, 4.)-Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 5.) 7:6 (7-5), 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 59 percig tartott New Yorkban.

 

„Voltak esélyeink a negyeddöntőiben: Andrea szerválhatott az első játszmáért. Sajnos nem sikerült…Talán nem adogatott igazán jól abban a gémben, taktikai hibákat is elkövettünk. Ilyen volt ez a mai meccs, nem sikerült. Picit bosszankodom emiatt, de összességében annak örülök, hogy egyre jobban játszom. Ez a legfontosabb. Örülhetek az idei US Opennek, hiszen egyesben, női párosban és vegyes párosban is jól ment a tenisz. Legközelebb Quebec Cityben lépek pályára egyesben, így a mai mérkőzés után még elmentem edzeni Thomasszal. Illetve Andrea jön arra a versenyre, így ott párosozni is fogunk. Most ez a helyzet” – nyilatkozta Timi.

 

Szerdán 2:2-nél szakadt félbe a mérkőzés az eső miatt, majd csütörtökön is rendkívül szoros volt a negyeddöntő.

 

A 67 percig tartó első játszmában az első napon Mirza és Peng a nyitó gémben két, míg Timi és Hlaváčková a negyedikben egy bréklabdát hárított. Aztán 5:5 után az ötödik helyen kiemelt kettős 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd 30-15-re vezetett. Sajnos Mirza és Peng fordított, így jöhetett a tie-break.

 

A rövidítésben Timi és cseh társa kétszer jött vissza az ellenfél fogadópontja után, de 4-5-nél ismét elveszítette adogatását. Az első szettlabdát még sikerült hárítani, de a második esélyt már kihasználta Mirza és Peng.

 

A második szett nem kezdődött és nem is folytatódott jól Timi és Hlaváčková számára. A magyar-cseh kettős 2:2 után 40-30-ról veszítette el az adogatását, majd 2:4-nél is brékelt az ellenfél. Úgy tűnt, minden eldőlt, de ekkor jött a mérkőzés legizgalmasabb része.

 

Timi és Hlaváčková a nyolcadik játékban meccslabdáról nyerte el ellenfele szerváját, majd jött egy elképesztő gém. Mirza és Peng újabb hat mérkőzéslabdához jutott fogadóként, de valamennyi esélyt hárította az ellenfél!!! Közben a magyar-cseh kettős is többször eljutott gémlabdáig, végül sikerült megvédeni az adogatást!

 

Az utolsó játék is rendkívül szoros volt, de sajnos az indiai-kínai kettős végül bréklabdáról nyerte adogatását, így a negyeddöntőt is.

 

Timi ezzel befejezte szereplését New Yorkban. A 24 éves magyar játékos idei legeredményesebb Grand Slam-versenyét zárta, egyesben a 2. fordulóig jutott, míg női és vegyes párosban is negyeddöntőt játszott.