US Open 2017: három szettben nyert Sarapova

US Open 2017: három szettben nyert Sarapova

2017-08-31 – A döntő játszmáig nagyon szorosan alakult a mérkőzés.

 

US OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, 50 400 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI EGYES, 2. FORDULÓ
Marija Sarapova (orosz)-Babos Tímea 6:7 (4-7), 6:4, 6:1

 

A mérkőzés 2 óra 21 percig tartott New Yorkban.

 

„Azt gondolom, hogy egy nagyon jó és kemény mérkőzés volt. Az biztos, hogy Marija rendkívül jól játékos, aki most is remek formában van. Szerintem és is nagyon jó meccset játszottam, örülhetek ennek a teljesítményemnek. A második szettől már picit passzívabb lettem, de Marija nagyon jól kezdett el játszani, minden helyzetből jót ütött. Akármi is történt vele a múltban: Marija egy igazi nagy bajnok! Nagyon jól játszik most is! Ettől függetlenül nekem is pozitív ez a meccs, örülök, hogy ismét pályára léphettem az Arthur Ashe Stadionban! Ez most így sikerült. Nem mondhatom, hogy jó volt a sorsolásom, hiszen talán lett volna olyan játékos a második fordulóban, akit ilyen tenisszel legyőzhetek. De ilyen a tenisz. Az elmúlt félévben nem játszottam valami jól, de Wimbledon óta már egyre jobban megy, ismét jó úton kezdtem el haladni. Ezeken a versenyeken kiemeltnek kell lenni, talán kedvezőbb sorsolást kaphat az ember. Mindenesetre tényleg élveztem a játékot, nagyon-nagy élmény volt ismét itt játszani. Most erről ennyit: jöhet a női páros és a vegyes páros is!” – nyilatkozta Timi.

 

Sokáig rendkívül szorosan alakult a mérkőzés, amelyen Timi nagyon sokszor meglepte az 5-szörös Grand Slam-győztes orosz sztárt. Sarapova aztán a végére már rendkívül magabiztosan és jól játszott, de a magyar játékos is sokszor kivívta az Arthus Ashe Stadion közönségének elismerését.

 

A 61 perces első szettben Timi végig vezetett, háromszor is brékelőnybe került. A magyar játékos nagyszerűen harcolt és jól használta ki Sarapova hibáit is. A magyar játékos adogatásai azonban nem mindig működtek jól, így az orosz sztár mindig visszakapaszkodott. Timi 5:4-nél, majd 6:5-nél is szervált a szettért, de először 30-ra, majd 15-re brékelt Sarapova…

 

Jöhetett a rövidítés, amely kellemes meglepetést hozott! Timi nagyszerűen fogadott, háromszor is elnyerte Sarapova adogatását. Sajnos kétszer az orosz csillag is brékelt, de 4-2 után már megváltozott a helyzet. Timi kiválóan összpontosított, 5-4 után pedig két magabiztos ponttal le is zárta a szettet.

 

USOpen_06

 

Sajnos az 52 perces második felvonás elején Sarapova sokkal pontosabban játszott. Az orosz játékos az első két gémben mindössze egy labdamenetet veszített. De Timi ezután magára talált, a negyedik gémben pedig el is nyerte ellenfele szerváját. Sőt, 3:2 után a magyar játékos kétszer is bréklabdához jutott! Sarapova azonban mindkét esélynél nagyszerűen adogatott, majd meg is nyerte az az adogatását.

 

Sajnos 3:3 után Timi picit elbizonytalanodott, ez pedig végzetesnek bizonyult. A magyar játékos 15-40 után még egyenlített, de végül mégis elveszítette a szerváját. Ezután pedig már nem volt esélye fogadóként, egészen  a meccs végéig. Sarapova 15-re, majd 5:4 után 0-ra nyerte szerváját.

 

Az egyenlítéssel az orosz játékos olyan lendületet és magabiztosságot nyert, hogy a döntő szettben már nem adott esélyt ellenfelének. Timi mindent megpróbált, de már csak időnként tudta tartani Sarapova játékának sebességét és ritmusát. Az orosz játékos összesen háromszor brékelt (0-ra, 40-re, majd 30-ra), majd a győztes pont után kitörő örömmel ünnepelt.

 

USOpen_05