US Open 2017: győzelem egyesben

2017-08-29 – Timi 2:4-ről fordított a döntő játszmában.

 

US OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, 50 400 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Viktorija Golubic (svájci) 7:5, 5:7, 7:5,

 

A mérkőzés 2 óra 35 percig tartott New Yorkban.

 

„Eláll a szavam, nagyon-nagy meccs volt. Végre egy olyan küzdős és nehéz mérkőzés, amely a végén az én javamra fordult! Nagyon-nagyon örülök ennek! Nem is nagyon szeretnék belemenni a meccs részleteibe. Csak az számít, hogy győztem! Jól bírtam fizikailag, kiküzdöttem a továbbjutást. Tényleg nagyon-nagyon happy vagyok!” – nyilatkozta Timi.

 

Újabb mérkőzéssel bővült Timi emlékezetes Grand Slam-mérkőzéseinek a listája. A 24 éves magyar játékos esélyesebbnek számított, de a kiválóan adogató Golubic már-már győztesnek gondolhatta magát. De nem így lett!!!

 

Az 56 perces első játszmát Timi kezdte jobban, 2:1 után hatalmas csatában elnyerte ellenfele adogatását. A magyar játékos az ötödik bréklabdát használta ki, vagyis már ekkor nagyot küzdött. Az előny sajnos nem tartott ki sokáig, Golubic a hetedik gémben csak két labdamenetet veszített fogadóként.

 

Szerencsére a szett végén ismét Timi volt a pontosabb, 6:5 után 15-re brékelt.

 

A 47 perces második felvonás még szorosabban alakult. Mindkét játékos nagyszerűen adogatott, alig adott esélyt a fogadónak. Timi a negyedik gémben bréklabdához jutott, de nem tudott élni az eséllyel. Ez pedig döntőnek bizonyult…Golubic 5:5 után ugyanis 30-ra brékelt, majd 15-re kiszerválta a szettet.

 

A döntő játszma rendkívül izgalmas és férdulatos volt. Timi 0-ra veszítette el a szerváját, majd fogadóként sem tudta megállítani ellenfelét. Golubic 4:2-ig simán őrizte brékelőnyét, majd jött a mindent megváltoztató játék!

 

Timi a hetedik gémben elképesztően nagyot harcolt, sikeresen! A magyar játékos összesen három bréklabdát hárított, majd megnyerte adogatását. Ez pedig meghozta a remélt fordulatot. Timi a nyolcadik gémben 30-ra brékelt, majd 15-re nyerte a szerváját (5:4).

 

Golubic még egyenlített, de ezután újra a magyar játékos percei következtek. Timi 30-ra hozta adogatását, majd fogadott a továbbjutásért. Golubic vezetett 30-15-re, de ezután már nem jutott szóhoz, illetve ponthoz. Timi meccslabdához jutott és ki is használta az esélyt!

 

A magyar játékos következő ellenfele Marija Sarapova lesz.

 

Az 1987. április 30.-án született orosz játékos 146. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 1. (először 2005. augusztus 22.) volt. Sarapova eddig 35 WTA- és 4 ITF-tornát nyert egyesben. Az Australian Openen 2008-ban, a Roland Garroson 2012-ben és 2014-ben, Wimbledonban 2004-ben, a US Openen 2006-ban, míg a szezonzáró világbajnokságon 2004-ben diadalmaskodott. Az orosz játékos idén Stuttgartban tért vissza eltiltása után, ott elődöntős volt. A németországi verseny óta Madridban, Rómában és Stanfordban lépett pályára, utóbbi két versenyen sérülés akadályozta a jó eredmény elérésében. Most a US Open első fordulójában 6:4, 4:6, 6:3-ra nyert Simona Halep ellen.