US Open 2016: nagyon kevés hiányzott a szenzációhoz

US Open 2016: nagyon kevés hiányzott a szenzációhoz

Sept 3, 2016; New York, NY, USA; Simona Halep of Romania shakes hands with Timea Babos of Hungary after their match on day six of the 2016 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Robert Deutsch-USA TODAY Sports

2016-09-03 – A világranglista 5. helyén álló Simona Halep brékhátrányból fordított a harmadik játszmában.

 

US OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, 46 303 400 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI EGYES, 3. FORDULÓ
Simona Halep (román, 5.)-Babos Tímea 6:1, 2:6, 6:4

 

„Amennyire nehezen indult a meccs és nem tudtam mit kezdjek ellene, annyira feljavultam és jól kezdtem játszani! Egy nagyon magas színvonalú meccs volt. Ilyen ritkán mondok, de életem egyik legjobb meccse volt. Életem egyik legjobb tenisze volt, amit valaha játszottam. Emiatt boldog lehetek, de természetesen szomorú is vagyok, hogy nem nyertem. Fizikailag nem volt egyszerű meccs, tízből hét labdamenet hosszú, elég „zűrös” volt. El is fáradtam, de ilyen a tenisz. Próbálok regenerálódni a páros előtt. Nagyon jó dolog, hatalmas élményt jelent egy ilyen meccset játszani az Arthur Ashe Stadionban a világ egyik legjobbja ellen. Végre egy kicsit megtört a „Grand Slam-fóbia”, tudtam Grand Slamen is jól játszani! Ez nagyon motiváló és pozitív a jövőre nézve” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 2 óra 10 percig tartott.

 

Timi először játszott a közel 24 ezres Arthur Ashe Stadionban, míg a 2014-ben a Roland Garroson döntős Simona Halep már rendelkezett tapasztalattal az arénából. A világranglista 5. helyén álló román játékos az előző két fordulóban nagyon könnyen nyert és most is egyértelmű esélyes volt.

 

A 25 perces első szettben Timi még sokat hibázott, így a jóval stabilabb Halep magabiztosan teniszezhetett. A román játékos két brékkel elhúzott 4:0-ra, majd 4:1 után is irányított. A végén 30-ra brékelt (1:6).

 

A 43 perces második felvonás hatalmas változást hozott. Timi elképesztően küzdött, jól támadott adogatóként és fogadóként is. Most már jóval kevesebbet hibázott, alaposan elbizonytalanította ellenfelét. A magyar játékos 1:1 után 0-ra brékelt, de ezt az előnyt még nem tudta megőrizni.

 

De 2:2 után sem esett vissza Timi teljesítménye, sőt! Hatalmas csatában azonnal elnyerte Halep szerváját, majd 15-re nyerte a saját adogatását. Addigra már nyoma sem volt a román játékos magabiztosságának, mivel a túloldalról remek ütések jöttek. Timi a hetedik gémet 0-ra nyerte fogadóként, majd adogatóként sem veszített labdamenetet! Hatalmas fordulat, megérdemelt egyenlítés!

 

A döntő szett első harmadában is kiválóan játszott Timi, azonnal elnyerte ellenfele szerváját 40-re! A következő játékot két bréklabdáról nyerte, így már 2:0-ra vezetett.

 

De Halep ezután egyre jobban játszott, egyre közelebb került ellenfele teljesítményéhez. Timi is kőkeményen küzdött, de 3:2 után csak egy bréklabdát tudott hárítani. Aztán 4:4 után jött a sorsdöntő két játék. Halep 15-40-ről hozta adogatását, így fogadhatott a győzelemért. Timi adogatóként is vezetett 40-15-re, de sajnos ezután már nem nyert labdamenetet.

 

Így a magyar játékos egyesben befejezte a US Opent, de a szombati műsorban még pályára lép női párosban.