US Open 2015: Timi és Kiki nehéz meccset nyert

US Open 2015: Timi és Kiki nehéz meccset nyert

2015-09-05 – Timi és Kristina Mladenovic 1 óra 32 perc alatt nyert a Cibulkova-Rybarikova duó ellen, így bejutott a legjobb 16 közé.

US OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)-Dominika Cibulkova, Magdalena Rybarikova (szlovák) 6:4, 6:4

 

„Nem játszottunk ma sem igazán jól. De megvan a győzelem két szettben. És ez a lényeg :D” – nyilatkozta Timi boldogan.

 

Nem volt egyszerű mérkőzés, nagyon nem volt az! Az elsősorban az egyénire összpontosító két szlovák játékos most párosban játszott nagyon veszélyesen, többször is visszakapaszkodott brékhátrányból.

 

Az 50 perces első szettben Timi és Mladenovic 1:1 után 40-re brékelt, pedig az ellenfél 40-15-re is vezetett. Sajnos a következő gémben a magyar-francia duó 40-30-ról veszítette el a szerváját.

 

Szerencsére a játszma hajrájában már Timi és Mladenovic volt a jobb, elég biztosan. A 3. helyen kiemelt duó kihasználta a harmadik esélyt, 40-re vette el ismét ellenfele adogatását. Ezután Timi és társa bréklabdáról nyerte adogatását (5:3), majd 5:4 után 15-re szerválta ki a szettet.

 

A második játszma első része fordulatos volt, az adogatások semmilyen előnyt nem jelentettek…Timiék kétszer is bréeklőnybe kerültek, de a szlovák duó mindkétszer egyenlített. Majd 2:2 után Cibulkova és Rybarikova két bréklabdát hárított, majd hamarosan már vezetett 3:2-re…

 

Szerencsére ezután Timi és Mladenovic parádés teljesítményt nyújtott! A magyar-francia kettős úgy nyert sorozatban három játékot, hogy labdamenetet sem veszített!!! 5:4 után pedig Timi és társa 15-re szerválta ki a meccset, bejutott a legjobb tizenhat közé.

 

A magyar-francia duó a legjobb tizenhat között a Lara Arruabarrena-Andreja Klepac kettőssel találkozik.

 

A 23 éves spanyol játékos 36. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 35. (2015. augusztus 10.) volt. Arruabarrena eddig 4 WTA- és 8 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Idén veretlen maradt Acapulcóban (Mexikó, 250 000 dollár, kemény pálya, társ: Maria-Teresa Torró-Flor), míg Washingtonban (Egyesült Államok, 250 000 dollár, kemény pálya, társ: Klepac) döntős volt. Utóbbi versenyt egyébként Belinda Bencic és Kristina Mladenovic nyerte.

 

A 29 éves szlovén játékos 39. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 31. (2015. április 6.) volt. Eddig 3 WTA- és 13 ITF-versenyt nyert. Klepac januárban negyeddöntős volt az Australian Openen (társ: Klaudia Jans-Ignacik).

 

US_Open_07