US Open 2015: most Stosur volt a jobb

2015-09-02 – Az egyesben 2011-ben bajnok ausztrál játékos 72 perc alatt nyert Timi ellen a szezon utolsó Grand Slam-versenyén, az első fordulóban.

A mérkőzés 72 percig tartott. Mindkét szettben egy-egy brék döntött a világranglistán 22. helyen álló Stosur javára.

 

US OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI EGYES,1. FORDULÓ
Samantha Stosur (ausztrál, 22.)-Babos Tímea 6:3, 6:4

 

„Stosur ma nagyon jól játszott. Igazi bajnokként teniszezett végig a meccsen. Azt gondolom, jól játszottam én is. Küzdöttem, ahogy bírtam, de ma ez kevés volt. Apró hibákat vétettem ugyan, de összességében egy pozitív meccs volt. Persze szomorú vagyok! Talán majd jön egy könnyebb sorsolás a jövőben, addig pedig edzek tovább keményen, hogy készen álljak arra a feladatra! Köszi a drukkolást!!!” – nyilatkozta Timi.

 

Két héttel ezelőtt Cincinnatiben a nyitó fordulóban Timi hatalmas csatában, fordulatban gazdag mérkőzésen, három szettben nyert Stosur ellen. Sajnos, ezúttal a sokkal rutinosabb, a világranglistán 22. helyen álló ausztrál klasszis örülhetett.

 

Ezúttal is szoros volt a mérkőzés, igaz már két szett után eldőlt.

 

A 30 perces első játszmában a hajráig mindkét játékos hozta adogatását. Timi és Stosur is alig veszített pontot szerválóként, majd jött a döntő utolsó gém…A 22 éves magyar játékos 30-40 után bréklabdát hárított, de a következő két labdamenetet az ellenfele nyerte…

 

5:3 után Timi jutott bréklabdához, de sajnos Stosur egyenlített, majd le is zárta az első felvonást.

 

A második szett elején a magyar játékos 15-40-ről nyerte adogatását, de utána sem tudott igazán veszélyes lenni fogadóként. Ennek pedig kulcsfontosságú jelentősége volt…Stosur ugyanis 2:2 után 30-ra brékelt, ezzel gyakorlatilag a meccs sorsát is eldöntötte.

 

Timi küzdött, hajtott becsülettel, a hatodik gémben el is jutott fogadóként 30-30-ig. De nem jutott bréklabdához, az utolsó két fogadógémben pedig nem nyert már labdamenetet.

 

A 22 éves magyar játékos női párosban szerepel még a US Openen, társa természetesen Kristina Mladenovic. A 3. helyen kiemelt duó első ellenfele az Andreea Mitu-Teliana Pereira (román, brazil) kettős lesz.

 

Friss és fontos hír a párosversennyel kapcsolatban, hogy visszalépett az idén az Australian Openen és a Roland Garroson is győztes, a US Openen 2. helyen kiemelt Lucie Safarova-Bethanie Mattek-Sands duó. A cseh játékos a múlt heti New Haven-i verseny döntője óta bajlódik hasizom-sérüléssel. A Safarova – Mattek-Sands kettős helyét a US Open tábláján az 5. helyen besorolt Caroline Garcia-Katarina Srebotnik páros “vette át”, a Karin Knapp-Roberta Vinci páros pedig 17.-es sorszámmal került a kiemeltek közé.

 

on Day Two of the 2015 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 1, 2015 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City.

 

on Day Two of the 2015 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 1, 2015 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City.