US Open 2015: győzelem női párosban

2015-09-03 – Nyolcvanöt percig tartott Timi és Mladenovic első mérkőzése: a 3. helyen kiemelt magyar-francia kettős két szettben nyert a Mitu-Pereira duó ellen.

US OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)-Andreea Mitu, Teliana Pereira (román, brazil) 6:1, 7:6 (7-2)

 

Timi és Kristina Mladenovic következő ellenfele a Dominika Cibulkova-Magdalena Rybarikova (szlovák) kettős lesz.

 

Timi és társa remekül kezdte első mérkőzését New Yorkban: a 30 perces első szettben esélyt sem adott ellenfelének. A 3. helyen kiemelt magyar-francia páros úgy húzott el 5:0-ra, hogy 1:0 és 3:0 után is 30-ra brékelt.

 

A hatodik gémben Mitu és Pereira szettlabdáról hozta adogatását, majd 40-0-ról 40-30-ra zárkózott fel 5:1-nél. Szerencsére a negyedik szettlabda már lezárta a játszmát.

 

A második felvonás sokkal szorossabb és fordulatosabb volt. Pedig lehetett volna simább is Timiék szempontjából. A román-brazil kettős úgy került 3:0-ás előnybe, hogy mindkét szervajátékában bréklabdát hárított. A második gémben pedig Timi és társa 40-0-ról veszítette el az adogatását…

 

Szerencsére 4:2 után a 3. helyen kiemelt kettős brékelt, majd 6:5-nél szettlabdát hárított adogatóként!

 

A rövidítés pedig már egyoldalú volt. Timi és Kristina Mladenovic két fogadóponttal elhúzott 4-0-ra, majd 6-2 után újabb minibrékkel zárta le a meccset.

 

A magyar-francia kettős következő ellenfele a Dominika Cibulkova-Magdalena Rybarikova duó lesz. A szlovák páros az egyéni világranglista-helyezésnek (Cibulkova 50., míg Rybarikova 70.) köszönheti párosban a US Open-szereplést.

 

Párosban ugyanis Cibulkova jelenleg csak 189. helyen áll, karrierje legjobbjaként 59. (2012. augusztus 13.) volt. Eddig nem nyert WTA- vagy ITF-versenyt ebben a műfajban. Hét évvel ezelőtt negyeddöntős volt párosban a US Openen, Virginie Razzano társaként. Az idei New York-i Grand Slam-verseny előtt négy versenyen két győzelmet aratott párosban.

 

Rybarikova 229. helyen áll párosban, pályafutása legjobbjaként 50. (2011. június 6.) volt. Eddig 1 WTA- és 1 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Tavaly Wimbledonban elődöntős volt Andrea Petkovic oldalán, a legjobb négy között Timi és Mladenovic 6:1, 6:3-ra győzött.