US Open 2014: vereség két szettben egyesben

US Open 2014: vereség két szettben egyesben

2014-08-24 – A 14. helyen kiemelt Safarova két, rendkívül szoros játszmában nyert Timi ellen a női egyes első fordulójában a 2014-es szezon utolsó Grand Slam-versenyén, a US Openen.

 

A mérkőzés 1 óra 45 percig tartott.

 

US OPEN (18 102 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Lucie Safarova (cseh, 14.)-Babos Tímea 6:4, 7:5

 

„Szomorú vagyok nagyon. Szoros meccs volt. Sajnálom, hogy a vége nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. A szervám ma talán nem úgy működött, ahogy szokott, de alapvonalról jól játszottam. Mégiscsak a világranglista-15. állt Velem szemben, de ez nem látszott. Nem volt könnyű a sorsolás most. Sajnálom! De menni kell tovább, ott a páros és még rengeteg sok verseny. Köszi a drukkolást!” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés esélyese egyértelműen a világranglistán 15. Safarova volt, aki júliusban elődöntős volt Wimbledonban és azóta is jó formában van. Monteralban a 3. fordulóban csak nagy csatában szenvedett vereséget a világelső Serena Williamstől (Timi és Kristina Mladenovic éppen a Williams-nővérek ellen játszik majd a US Openen párosban), majd Cincinnatiben alaposan megszorongatta a világranglista-2. Simona Halepet.

 

Timi a 114. helyen áll a világranglistán, de a pályán, játékban sokkal közelebb volt a jóval rutinosabb Safarovához.A 48 perces első szettben 1:1 után a cseh klasszis már 40-15-re is vezetett, majd összesen hét (!!!) bréklabdája volt. Timi valamennyit hárította, majd 3:3-ig tartotta a lépést ellenfelével.

 

Safarova a hetedik gémben 15-re nyerte el a magyar játékos adogatását, majd 5:3-nál 40-0-ra is vezetett fogadóként. Timi azonban hozta a szerváját, majd bréklabdája is volt. A cseh játékos azonban végül megnyerte a rendkívül szoros szettet.

 

A második játszmában Timi sajnos 2:2 után 30-ra elveszítette adogatását, majd 3:2-nél nem tudta értékesíteni bréklabdáját. De még ekkor sem dőlt el a mérkőzés!

 

Timi ugyanis a nyolcadik játékban 15-re elnyerte ellenfele adogatását, miután 40-0-ra is vezetett. A következő játékban azonban Safarova kétszer is gémlabdát hárított, majd brékelt. A magyar játékos azonban most sem adta fel:3 mérkőzéslabdát hárított, majd második esélyét kihasználva újra elnyerte a 14. helyen kiemelt ellenfél adogatását!!!

 

Safarova 5:5 után azonban újra brékelt 40-re, a második lehetőséggel élt. Az utolsó játékban már nagyon figyelt a cseh játékos, 15-30 után pedig sorozatban három labdamenetet nyert és befejezte a nagyon szoros mérkőzést.

 

Timi még női párosban (társ: Kristina Mladenovic) és vegyespárosban (társ: Eric Butorac) is pályára lép a US Openen.

 

Hétfőn elkészítették vegyes párosban is a sorsolást: a magyar-amerikai kettős ellenfele Abigail Spears és Santiago Gonzalez lesz.

 

A 33 éves amerikai hölgy 14. helyen áll a legfrissebb világranglistán, pályafutása legjobbjaként 11. (2013. június 24.) volt. Eddig 14 WTA- és 21 ITF-tornát nyert. Legutóbb Cincinnatiben ünnepelhetett Raquel Kops-Jones oldalán, a döntőt Timi és Mladenovic 6:1, 2:0-nál feladta a francia játékos hátsérülése miatt.

 

A 31 éves Gonzalez jelenleg 39. helyen áll a világranglistán párosban, karrierje legjobbjaként 23. (2013. június 17.) volt. Eddig 9 ATP-versenyt nyert férfi párosban. A mexikói játékos 2012-ben döntőt játszott vegyespárosban a Roland Garroson a lengyel Klaudia Jans-Ignacik oldalán.

 

Tavaly a US Openen a Spears-Gonzalez duó a fináléban 7:6, 6:3-as vereséget szenvedett az Andrea Hlavackova-Maksz Mirnyij kettőstől.