US Open 2014: nagy csata és vereség vegyesben

US Open 2014: nagy csata és vereség vegyesben

Timea Babos plays in the first round Monday.

2014-08-29 – Timi és Eric Butorac három szettes, rövidítéssel zárult mérkőzésen vereséget szenvedett a tavalyi döntős Spears-Gonzalez kettőstől a US Open első fordulójában.

A mérkőzés 1 óra 19 percig tartott.

US OPEN (18 102 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), VEGYESPÁROS, 1. FORDULÓ
Abigail Spears, Santiago Gonzalez (amerikai, mexikói)-Babos Tímea, Eric Butorac (magyar, amerikai) 7:6 (8-6), 1:6, 10-5

 

„Életem legbalszerencsésebb versenye volt ez. Nemcsak a sorsolások miatt, de maga a meccsek kimenetele sem volt ideális. Minden meccsen volt sansz, de valahogy minden meccsen elcsúszott a lehetőség…Elég szomorú vagyok, mert úgy érzem, hogy jól megy a játék. Mégis három vereséget viszek el az idei US Openről…Most egy-két nap pihi, aztán edzések és irány Kanada” – nyilatkozta Timi.

 

A 45 perces első játszmát Timi és társa kezdte jobban, 1:1 után elnyerte ellenfele szerváját 30-ra, a 3. esélyt használta ki. A Roland Garroson elődöntős magyar-amerikai duó előny azonban nem tartott sokáig..Az amerikai-mexikói kettős a hatodik gémben 40-re nyerte el ellenfele adogatását (3:3).

 

Ezután mindkét páros hozta adogatásait, jöhetett a tie-break. A rövidítésben Spears és Gonzalez 1-3 után 5-3-ra fordított, majd két minibrék következett. Timi és Butorac ugyan 6-4-ről még egyenlített 6-6-ra, de végül elveszítette a szettet.

 

A 22 perces második játszma elején 1:1-nél a magyar-amerikai kettős három bréklabdát hárított, majd kétszer is brékelte ellenfelét. Timi és társa magabiztosan hozta a szettet, jöhetett a mindent eldöntő rövidítés.

 

A döntő felvonás elején a magyar-amerikai duó 3-0-ra elhúzott, de utána sorozatban öt labdamenetet veszített. Timi és Butorac még feljött 5-4-re, de ezután a US Openen tavaly döntős volt a pontosabb. Spears és Gonzalez 8-5 után két fogadóponttal zárta le a mérkőzést.

 

Timi ezzel befejezte szereplését a US Openen, legközelebb a szeptember 8-án kezdődő quebeci, 250 000 dolláros versenyen szerepel.