US Open 2014: kevés hiányzott a bravúrhoz

US Open 2014: kevés hiányzott a bravúrhoz

2014-08-29 – A 13-szoros Grand Slam-győztes, 3-szoros olimpiai bajnok Serena Williams-Venus Williams duó három szettben nyert Timi és Mladenovic ellen a párostorna első fordulójában.

A mérkőzés 2 óra 35 percig tartott.

 

US OPEN (18 102 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Serena Williams, Venus Williams (amerikai)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 7.) 7:6 (7-0), 6:7 (4-7), 6:1

 

Az 54 perces első szettben a legendás amerikai kettős kezdett jobban, a második gémben kihasználta harmadik esélyét és 40-re brékelte ellenfelét. Timi és francia társa azonban azonnal „visszajött” a játszmába, 15-40 után a második lehetőséggel élt, elnyerte riválisa szerváját.

 

Serena és Venus Williams ezután újra brékelőnybe került, de utána újra a Wimbledonban döntős magyar-francia kettős következett, újabb játékot nyert fogadóként.

 

Sőt! A kilencedik gémben Timi és Mladenovic brékelt 40-re, adogathatott a szettért. Sajnos az amerikai kettős 40-re nyerte el ellenfele szerváját, majd két sima adogatójáték következett.

 

Jöhetett a rövidítés, amely egyoldalú volt. Serena és Venus Williams labdamenetet sem veszített, simán jutott játszmaelőnyhöz.

 

A második játszma elején mindkét páros hárított egy-egy bréklabdát, majd a folytatás is hatalmas és kiegyenlített csatát hozott. Timi és Mladenovic óriási szívvel küzdött a legendás duó ellen, egy pillanatra sem adta meg magát.

 

A nyolcadik gémben aztán a 7. helyen kiemelt magyar-francia kettős három bréklabdához jutott, de az ellenfél 0-40-ről is hozni tudta a szerváját. Majd a következő fogadójátékban Timi és Kristina Mladenovic szettlabdáját is hárította Serena és Venus Williams…

 

De ez sem zökkentette ki Timit és társát, 5:5 után 15-re hozta adogatását. Az amerikai kettős a következő gémben nem veszített labdamenetet, ismét jöhetett a tie-break.

 

A rövidítés elején egyik páros sem tudta hozni adogatását, majd Serena és Venus Williams 4-2-re vezetett. De Timi és Kristina Mladenovic ekkor sem adta fel, káprázatos pillanatok következtek!!! A magyar-francia duó úgy nyert sorozatban öt labdamenetet, hogy háromszor fogadóként várta az ellenfél bombáit!

 

A harmadik szett elején, 1:1-nél Serena és Venus Williams bréklabdát hárított, majd a negyedik játékban kihasználta második esélyét és elnyerte ellenfele szerváját egy tenyeres nyerő ütéssel (3:1). A következő gémet 15-re hozta három nyerővel Serena és Venus Williams és sajnos 4:1 után már nem volt visszaút.

 

Timi és Kristina Mladenovic természetesen ekkor is nagy szívvel küzdött, de a hatodik játékban 30-ra elveszítették a szervájukat. A végén ugyan az amerikai duó kettőshibával kezdett, de azután sorozatban négy labdamenetet nyert, bejutott a második fordulóba.

 

A 21 éves magyar játékos vegyespárosban még pályára lép Eric Butorac oldalán a US Openen. A Roland Garroson elődöntős magyar-amerikai duó ellenfele a US Openen tavaly döntős Abigail Spears-Santiago Gonzalez (amerikai, mexikói) kettős lesz.