US Open 2013: Timi helytállt, de Vinci jutott tovább

US Open 2013: Timi helytállt, de Vinci jutott tovább

2013-08-27 – Nem történt meglepetés a szezon utolsó Grand Slam-versenyén: a tavaly egyesben negyeddöntős, párosban bajnok Roberta Vinci két szettben legyőzte Timit, bejutott a legjobb 64 közé.

A találkozó 1 óra 14 percig tartott. A 20 éves magyar játékos párosban még szerepel a US Openen Francesca Schiavone oldalán.

 

US OPEN (NEW YORK, GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Roberta Vinci (olasz, 10.)-Babos Tímea 6:4, 6:2

 

„Nem vagyok elkeseredve, hiszen nem én voltam a meccs esélyese! Inkább azt sajnálom, hogy nem tudtam az első szettet megnyerni. 4:3-nál jó sanszaim voltak, de pár apróbb hiba és egy necc hozzásegítette Vincit a brékhez. De összességében nem volt rossz meccs. Nagy szél volt, ez a szervámat kicsit megzavarta. Illetve a szembeszélben való játékkal voltak gondjaim. Jó volt játszani, élveztem. Jöhet a páros, azt is várom!” – nyilatkozta Timi a mérkőzés után.

 

A csütörtöki sorsolás nem kedvezett Timinek, hiszen a mezőny egyik legrutinosabb és legsokoldalúbb játékosa lett az ellenfele. A 30 éves Vinci már tucatnyi alkalommal szerepelt a US Openen, míg magyar ellenfele mindössze harmadszor próbálkozott a felnőttek között.

 

Timi azonban a 44 perces első szett nagy részében jól játszott, azonnal brékelt, 3:1-re elhúzott. A 10. kiemelt ekkor kapaszkodott vissza először, de 3:3 után ismét a világranglista 107. helyén álló magyar játékos nyerte el riválisa adogatását. Sőt! Timi 4:3-nál egy labdára volt szerválóként a gémnyeréstől, de sajnos nem élt a lehetőséggel.

 

Vinci újra visszabrékelt, majd 5:4 után magabiztosan hozta a szettet fogadóként.

 

A második játszma második gémjében Timi két bréklabdát hárított, majd újra elnyerte ellenfele adogatását. Sajnos az előnyt nem tudta megőrizni, majd Vinci végleg felülkerekedett. A fiatal magyar játékos mindent megpróbált, de már nem kapaszkodhatott vissza.

 

Timi párosban még érdekelt: Francesca Schiavone oldalán az Okszana Kalasnyikova-Alicja Rosolska kettős ellen lép majd pályára.