US Open 2013: Timi és Schiavone nyert párosban!

US Open 2013: Timi és Schiavone nyert párosban!

2014-08-29 – Timi folytatja szereplését a US Openen, miután Francesca Schiavone oldalán két játszmában győzött a párostorna 1. fordulójában a szezon utolsó Grand Slam-versenyén!

A magyar-olasz kettős 1 óra 19 perc alatt nyert Okszana Kalasnyikova és Alicja Rosolska ellen. A következő ellenfel az Anna-Lena Grönefeld-Kveta Peschke (német, cseh, 6.) páros lesz.

 

US OPEN (NEW YORK, GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Francesca Schiavone (magyar, olasz)-Okszana Kalasnyikova, Alicja Rosolska (grúz, lengyel) 7:6 (7-5), 6:2

 

„Nagyon élveztem a mai meccset és örülök, hogy végre sikerült nyerni Grand Slamen is párost! Schiavonét eddig is kedveltem, de ezután a meccs után a kedvencem lett! Végig bíztatott, jól tudtunk együttműködni! Meccs után még elmentünk egyet kondizni, de mára ennyi :)! „ – nyilatkozta boldogan Timi.

 

Timi 60., míg Schiavone 130. a legfrissebb páros-világranglistán, Kalasnyikova 53., míg Rosolska 45. A magyar-olasz kettős először szerepelt közösen, míg az ellenfél már számos sikert ért el együtt.

 

Kalasnyikova és Rosolska igazi párospecialistának számít, azonnal el is nyerték a rivális adogatását. Akkor még nem sejthették, hogy erre a folyatásban már esélyük sem lesz. Timi és a Roland Garroson 2010-ben egyesben bajnok Francesca Schiavone ugyanis azonnal egyenlített, majd hatalmas csata alakult ki.

 

A 48 perces első szettben 1:1 után egyik páros sem tudott már brékelni, így a rövidítés döntött. A tie-break is szorosan alakult, de a végén Timi és társa volt a higgadtabb és a pontosabb!

 

A második szett első gémjét még a grúz-lengyel duó nyerte, de utána szerencsére egyoldalú lett a mérkőzés. Timi és Schiavone fölénybe került, sorozatban öt gémet nyert! Kalasnyikova és Rosolska ugyan 5:1-nél meccslabdát hárított és hozta adogatását, de ezzel csak késleltetni tudta az ellenfél sikerét. A következő játékban Timiék simán kiszerválták a meccset, bejutottak a második fordulóba.

 

A magyar-olasz duó következő ellenfele az Anna-Lena Grönefeld-Kveta Peschke (német, cseh, 6.) páros lesz.

 

A 28 éves Grönefeld jelenleg 12. párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 2006. március 6-án a 7. helyen állt. Karrierje során 13 WTA-versenyt nyert ebben a műfajban, idén egyszer ünnepelhetett.

 

A német játékos 2005-ben elődöntős volt párosban a US Openen, azóta viszont legfeljebb két kört ment, tavaly pedig egyet sem. Grönefeld idén döntőt játszott Brisbane-ben (társ: Kveta Peschke), Nürnbergben (társ: Peschke), Torontóban (társ: Peschke) és Cincinnatiben (társ: Peschke), és diadalmaskodott Brüsszelben (társ: Peschke). Elődöntős volt még Dohában (társ: Peschke), Eastbourne-ben (társ: Peschke) és Wimbledonban (társ: Peschke).

 

A 38 éves Peschke jelenleg 10. párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 2011. július 4-én az 1. helyen állt. Karrierje során 25 WTA-versenyt nyert ebben a műfajban, idén egyszer ünnepelhetett.

 

A cseh játékos 2011-ben a szlovén Katarina Srebotnik oldalán megnyerte a női párost Wimbledonban.  A US Openen 2006-ban (társ: Francesca Schiavone) és 2007-ben (társ: Rennae Subbs) a legjobb négyig jutott.