US Open 2013: Timi & Schiavone búcsúzott

US Open 2013: Timi & Schiavone búcsúzott

2013-08-30 – Timi befejezte szereplését a szezon utolsó Grand Slam-versenyén, miután Francesca Schiavone oldalán két szettben vereséget szenvedett a Grönefeld-Peschke kettőstől a párostorna 2. fordulójában.

A mérkőzés 1 óra 21 percig tartott a US Openen.

 

US OPEN (NEW YORK, GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Anna-Lena Grönefeld, Kveta Peschke (német, cseh, 6.)-Babos Tímea, Francesca Schiavone (magyar, olasz) 6:4, 6:4

 

„A mai meccsünkön sokkal jobban játszottam, mint tegnap. Viszont az ellenfél is nagyon magas színvonalon teniszezett. A vereség ellenére életem egyik legnagyobb élménye volt Francescával párosozni! Remélem még fogunk a jövőben is:)” – nyilatkozta Timi.

 

Timi és Francesca Schiavone szép győzelemmel kezdett csütörtökön New Yorkban, a pénteki folytatás viszont roppant nehéznek ígérkezett. A mezőny egyik legtapasztaltabb és legsikeresebb duóját nem véletlenül emelték ki a 6. helyen…

 

A magyar-olasz kettős viszont alaposan megnehezítette Grönefeld és Peschke dolgát, noha a 40 perces első szettben alig szerzett pontot fogadóként. A német-cseh kettős egy korai bréket vitt végig, ekkor úgy tűnt, kézben tartja a meccset.

 

Timi és Schiavone viszont a folyatásra ,ár fogadóként is feljavult! A második játszma elején semmire brékeltek, majd 3:0-ra elhúztak. Sajnos ekkor a sokkal összeszokottabb ellenfél átvette az irányítást, sorozatban öt gémet nyert.

 

Timiék szépítettek, majd 5:4-nél négy mérkőzéslabdát hárítottak! Sajnos többre már nem futotta, így a 20 éves magyar játékos számára befejeződött a szezon utolsó Grand Slam-tornája.

 

Timi legközelebb a 235 000 dolláros Tashkent Openen lép pályára, majd két kínai verseny következik a programjában.