Újra itthon:)

2015-01-30 – A kínai és az ausztráliai versenyek után Timi immár Budapesten készül a következő feladatokra.

A kínai és az ausztráliai versenyek után Timi immár Budapesten készül a következő feladatokra. A 21 éves játékos úgy érzi, hogy nem kezdte rosszul a szezont, az eddigi 2015-ös mérkőzései számos tanulsággal szolgáltak.

„Nagyon örülök, hogy néhány napig ismét otthon lehetek! A téli felkészülés heteit Monte-Carlóban töltöttem, csak Karácsony idején voltam Magyarországon. Az év végén már Kínába utaztam, majd Ausztráliában versenyeztem, Sydneyben és Melbourne-ben a szezon első Grand Slam-versenyén. Jól jön, hogy az újabb tornák előtt itthon töltődhetek fel, persze a felkészülés és a Fed Kupa is nagyon fontos” – mondta Timi.

 

Az első számú hazai játékos Sencsenben a főtábla második fordulójába jutott, majd Sydneyben a selejtezőben nyert Marina Erakovic és Yanina Wickmayer ellen. Timi párosban elődöntős volt Kristina Mladenovic oldalán az ausztráliai versenyen. Ezután következett a szezon első Grand Slam-tornája Melbourne-ben.

 

„Azt gondolom, hogy ez egy nagyon biztató túra volt. Soha nem kezdtem ilyen pozitívan az évet, semmiképpen sem lehetek negatív. Megvertem 3 Top100-as játékost, köztük egy olyan Wickmayert Sydneyben, aki az Openen a legjobb 16-ig jutott” – említette a játékos.

 

A melbourne-i Australian Openen Timi az első fordulóban szenvedett 6:4, 6:4-es vereséget a 25. helyen kiemelt Barbora Zahlavova-Strycovától. A cseh játékost a harmadik körben a korábbi világelső, kétszeres melbourne-i bajnok  Victoria Azarenka múlta felül.

 

„Sajnos az Openen megkapott sorsolás nem volt valami kedvező egyik versenyszámban sem, ennek ellenére szerintem kihoztam majdnem a maximumot a meccseimből. Az egyéni is nagyon kicsin ment el, de egy top20 környéki játékostól ki lehet kapni. Voltak sanszaim, talán ez az, ami kicsit bosszant. De az is tanulság, hogy amíg egy olyan játékos, aki a 70-80. hely környékén áll, az ad több sanszot., addig egy top20 környéki nem. Ott ki kell használni azt az egy adódó lehetőséget, különben megbünteti az ellenfél”

 

Timi és Mladenovic női párosban magabiztos győzelemmel kezdett Melbourne-ben, majd a második fordulóban 2 óra 25 perces drámai csatában (4:6, 7:6, 6:4) veszített a Bethanie Mattek-Sands – Lucie Safarova duóval szemben. Ezután az amerikai-cseh kettős nyert a 7. (Garcia-Srebotnik), a 3. (Makarova-Vesznyina), a 16. (Görges-Grönefeld) helyen kiemelt páros ellen, majd a pénteki fináléban 6:4, 7:6-ra diadalmaskodott a 14. helyen kiemelt Csan Jüng-csan – Csen Csie (tajvani, kínai) duó felett. A magyar játékos és Eric Butorac vegyespárosban a nyitó fordulóban veszített a US Openen tavaly bajnoki címet ünneplő, azidei Australian Openen végül elődöntős Sania Mirza-Bruno Soares kettőssel szemben.

 

„Mit is mondjak? Én a női páros meccs előtt azt mondtam, hogy ha azt a meccset megnyerjük, akkor az egész torna a Miénk lesz. Nem sikerült, nagy meccsen kikaptunk. Ez sajnos így alakult. Még ott van a vegyes is, ahol a US Open-bajnok, most első helyen kiemelt duót meg tudtuk szorongatni, csak super tie-breakben ment el a meccs. Szomorú vagyok és voltam, hogy nem sikerült az Open jobban, de a játékom sokat javult és ennek örülök. Folytatom tovább a sok munkát, hogy még jobb legyek. Igyekszem minél több meccset játszani, hogy még többet tanuljak, hogy a helyzeteimet jobban kihasználjam. Azt gondolom, ezt csakis meccsrutinnal tudom elérni. Ehhez jó kezdet lesz a Fed Kupa, aztán az azt követő sok-sok verseny” – jelentette ki a világranglistán egyesben 92., párosban 21. helyen álló játékos.

 

Timi jövő héten Budapesten lép pályára a Fed Kupában, majd a tervek szerint Antwerpenben, Dubajban, Dohában, Monterreyben, Indian Wellsben és Miamiban szerepel majd.

 

„Mindenkit várunk sok szeretettel a Syma-csarnokban a magyarok meccseire!!! Jó lenne minél nagyobb szurkolást hallani! Előre is köszönjük!”