Újabb versenyek maradnak el

Újabb versenyek maradnak el

2020-03-18 – A WTA és az ATP a nyár elejéig nem módosítja a világranglistákat.

A WTA és az ATP úgy döntött, hogy június 7-ig nem indítja újra versenysorozatát a koronavírus világjárvány miatt. A két szervezet arról is határozott, hogy a jelzett időpontig nem változnak a világranglisták.

 

“Alapos megfontolást követően, valamint a COVID-19 folyamatos terjedése miatt az ATP és a WTA versenyek nem kerülnek sorra a tavaszi salakos szezonban. Ide tartoznak a kombinált ATP / WTA versenyek Madridban és Rómában, valamint a WTA események Strasbourgban és Rabatban, valamint ATP események Münchenben, Estorilban, Genfben és Lyonban.

 

A hivatásos teniszszeon 2020. június 7-ig felfüggesztésre kerül, ideértve az ATP Challenger Tour és az ITF World Tennis Tour versenyeit. Ebben az időben a 2020. június 8-tól kezdődő versenyek továbbra is a közzétett ütemterv szerint folytatódnak. Ezzel párhuzamosan a FedEx ATP rangsorát és a WTA rangsorát ezen időszak alatt és további értesítésig befagyasztjuk.

 

A COVID-19 világjárvány által a professzionális tenisz számára előidézett kihívások minden eddiginél szorosabb együttműködést igényelnek a teniszközösség minden tagjától annak érdekében, hogy a sport folytatódhasson a játékosok, versenyek és a szurkolók legjobb érdekei szerint” – szerepel az ATP és a WTA közös közleményében.