Újabb tornagyőzelem Rabatban

Újabb tornagyőzelem Rabatban

2017-05-05 – A magyar-cseh kettős szett- és brékhátrányból nyert a döntőben.

 

GP DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (250 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 1.)-Nyina Sztojanovics, Maryna Zanevska (szerb, belga) 2:6, 6:3, 10-5

 

A döntő 1 óra 23 percig tartott Rabatban.

 

„Nem játszottunk jól, de a lényeg a győzelem!!! Ez is mutatja a jó csapatmunkát:) Boldog vagyok az újabb tornagyőzelemmel!” – nyilatkozta Timi.

 

Timi idén harmadszor játszott döntőt WTA Tour-versenyen: Sydneyben az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán nyert, míg Budapesten egyesben maradt veretlen. A jó sorozat Marokkóban sem szakadt meg, de igen nehéz helyzetből kellett fordítani.

 

A 33 perces első szettben Timi és Hlaváčková adogatásai sem jelentettek előnyt…A magyar játékos kétszer, míg cseh társa 2:4-nél veszítette el 40-re a szerváját. A nyolcadik gémet pedig 0-ra nyerte a szerb-belga kettős.

 

A 37 perces második játszmát is Sztojanovics és Zanevska kezdte jobban, 15-re, majd 30-ra brékelte a cseh játékost. Közben azért Timi és társa is elnyerte ellenfele szerváját.

 

Aztán 2:3 után jött a nagy változás. A magyar és a cseh játékos egyre jobban játszott adogaóként és fogadóként, kihasználta ellenfele hibáit. Timi és Hlaváčková kétszer is 40-re brékelt, majd 5:3 után 40-re nyerte adogatását! Jöhetett a mindent eldöntő tie-break!

 

A rövidítés már szerencsére simán alakult a magyar-cseh kettős szempontjából. Timi és Andrea Hlaváčková 50-ra elhúzott három fogadóponttal, ez pedig nagyon fontos volt. Sztojanovics és Zanevska még próbált visszakapaszkodni, de erre nem volt esélye. Végül a magyar-cseh kettős a harmadik meccslabdát használta ki.

 

Timi 2013-ban a luxemburgi Mandy Minella, míg 2015-ben a francia Kristina Mladenovic oldalán nyert párosban a marokkói versenyen, mindkétszer még Marrákesben. Timi karrierje 12. végső sikerét ünnepelheti párosban a WTA Touron, mérlegét 1 WTA-125-ös és 9 ITF-diadal egészíti ki.

 

Rabat01_nagy

 

Rabat02_nagy