Remek győzelem: Timi főtáblás Dubajban!!!

Remek győzelem: Timi főtáblás Dubajban!!!

2015-02-14 – Timi a harmadik játszmát brékhátrányból fordította meg, három szettben nyert Katerina Siniakova ellen a selejtező második fordulójában a 2 513 000 dolláros dubaji WTA-versenyen.

Timi a harmadik játszmát brékhátrányból fordította meg, három szettben nyert Katerina Siniakova ellen a selejtező második fordulójában a 2 513 000 dolláros dubaji WTA-versenyen. A mérkőzés 1 óra 23 percig tartott. A 21 éves magyar játékos ezzel főtáblás!!! Timi vasárnap a korábbi világelső, 12. helyen kiemelt Jelena Jankovics ellen lép pályára.

DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIPS (2  513 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (10.)-Katerina Siniakova (cseh, 7.) 6:1, 4:6, 6:1

 

„Örülök rettenetesen a mai győzelemnek! Siniakova jó játékos, előttem van a ranglistán. Szép győzelmei voltak az elmúlt hónapokban. Kellemetlen ellenfél, de nagyon jó taktikát dolgoztunk ki Thomas-val, amit végig sikerült tartanom. És ez meg is hozta a sikert. Persze nem akarok megelégedni ezzel, szeretnék még több meccset nyerni a főtáblán is!:) Párosban is érdekelt vagyok, Kristinával játszunk együtt. Jó a sorsolásunk, remélem jól fogunk játszani!:)Köszi a drukkolást!” – nyilatkozta Timi.

 

Fordulatos mérkőzés volt: szerencsére Timi akkor sem esett kétségbe, amikor ellenfele került kedvezőbb helyzetbe. Siniakova ugyanis a harmadik szett kezdetén brékelőnybe került…

 

A 20 perces első játszma álomszerű volt! A 18 éves cseh játékos ugyan megnyerte az első gémet, utána viszont Timi fantasztikus volt. Adogatóként az egész szettben egy labdamenetet veszített, fogadóként sem sokkal többet. Háromszor brékelt, ez bőven elegendőnek bizonyult a részsikerhez.

 

A 36 perces második játszmában már sokkal jobban adogatott és fogadott Siniakova. A cseh tinédzser 4:4 után 15-re nyerte el ellenfele szerváját, majd a következő gémben labdamenetet sem veszített.

 

Következett a döntő felvonás! Timi rosszul kezdett, 30-15-ről veszítette el adogatását, de ezután újra remekelt! A 21 éves magyar játékos úgy nyert sorozatban hat gémet, hogy fogadóként mindössze három labdamenetet veszített, háromszor brékelt!!! Az utolsó gémet 30-ra nyerte Timi, így főtáblás lett Dubajban.

 

Az elitmezőny sorsolását már elkészítették: Timi ellenfele a korábbi világelső, 12. helyen kiemelt Jelena Jankovics lesz. A 29 éves szerb játékos 2008. augusztus 11-én került a ranglista élére. Egyesben 13 WTA- és 1 ITF-versenyt nyert. A 2008-as US Openen döntős volt, Serena Williams győzte le 6:4, 7:5-re. 2007-ben Wimbledonban Jamie Murray oldalán bajnok volt vegyespárosban.

 

Tavaly Jankovics finalista volt Bogotában (Kolumbia, 250 000 dollár, salak), Brisbane-ben (Ausztrália, 1 000 000 dollár, kemény pálya), Dohában (Katar, 2 440 070 dollár, kemény pálya), Stuttgartban (Németország, 710 000 dollár, salak) és Rómában (Olaszország, 2 628 800 dollár, salak) a legjobb négyig menetelt. Idén Brisbane-ben és az Australian Openen is az első fordulóban búcsúzott.

 

Párosban Timi és Kristina Mladenovic lett a 8. helyen kiemelt kettős. A magyar-francia duó ellenfele Darija Jurak és Okszana Klasnyikova lesz.

 

Timi 24., míg Mladenovic 20. párosban a világranglistán. A magyar-francia kettős idén elődöntős volt Sydneyben, míg az Australian Openen a második körben búcsúzott a későbbi bajnokkal szemben.

 

A 30 éves Jurak 55. a WTA listáján, pályafutása legjobbjaként 32. (2013. május 6.) volt. Marosi Katalin egykori párostársa eddig 1 WTA- és 38 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Idén Megan Moulton-Levy oldalán negyeddöntős volt Aucklandben, Hobartban (társ: Moulton-Levy) és az Australian Openen (társ: Moulton-Levy) az első körben búcsúzott.

 

A 24 éves Kalasnyikova 70. párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 47. (2013. szeptember 30.) volt. Párosban 1 WTA- és 24 ITF-tornát nyert. A 2015-ös szezonban negyeddöntőt játszott Sencsenben (társ: Csan Csin-Vej) a grúz játékos, majd Hobartban (társ: Csan Csin-Vej) és az Australian Openen (társ: Nara Kurumi) sem nyert meccset.