Újabb remek győzelem: Timi elődöntős!!!

Újabb remek győzelem: Timi elődöntős!!!

2016-01-07 – A magyar játékos mindkét szett elején brékelt és előnyét meg is őrizte a 2014-es wimbledoni döntős ellen:))

SHENZHEN OPEN (500 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea-Eugenie Bouchard (kanadai, 6.) 6:4, 6:4

 

„Minden tekintetben egy másfajta meccs volt, mint a tegnapi. Niculescu ellen rettentően hosszú labdamenetek voltak és nagyon kellett küzdeni minden pontért. Bouchard viszont nagyon korán üti meg a labdát, felszálló ágban játszik. Gyorsítja a labdákat, ez pedig megnehezítette a feladatomat, főleg a meccs elején. Most játszottam először a centerpályán, ez picit gyorsabb a többinél. Ehhez is hozzá kellett szokni. Az ellenfelem nagyon támadta a játékot, nem volt könnyű a mérkőzés, nagy nyomást tett rám. Örülök, hogy jól ment ma is, higgadt és összeszedett tudtam maradni. Bouchard egyszer sem tudott lebrékelni. Nagyon boldog vagyok, hogy idei első versenyemen elődöntőbe jutottam. Remélem, hogy ezzel még nincs vége!” – nyilatkozta Timi a negyeddöntő után.

 

Nyolcvanhat perc tömény izgalom!!! Hatalmas csatát hozott Timi és Bouchard mérkőzése, mindkét játékos nagyot küzdött!

 

A két szett forgatókönyve pedig nagyban megegyezett Sencsenben.

 

A 49 perces első játszma második gémjében Timi bréklabdát hárított, majd 15-re elnyerte ellenfele szerváját. A következő játékban ismét bréklabdát védett a magyar játékos, majd 4:2 után Bouchard is így tett.

 

A végén, 5:4 után Timi három szettlabdához jutott adogatóként, a másodikat ki is használta!

 

A második felvonás eleje is hatalmas izgalmakat hozott. A nyitó játékban Bouchard 15-40-ről hozta az adogatását, de 1:1 után már nem tudta is végrehajtani. Timi összesen három bréklabdához jutott, a harmadikat pedig kis is használta!!!

 

Ezután pedig a 22 éves magyar játékos óriási szívvel és lelkesedéssel őrizte a sokat érő előnyt! A hatodik gémben összesen három bréklabdát hárított, utána pedig már esélyt sem adott ellenfelének.

 

Timi 4:3 és 5:4 után is 0-ra nyerte az adogatását, így bejutott az elődöntőbe Sencsenben!!! Az utolsó gémben 30-0-nál Timi beütötte 9. ászát, majd egy tenyeressel zárta le a meccset.

 

A magyar játékos ellenfele a legjobb négy között Alison Riske lesz. A 25 éves amerikai teniszező 97. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 40. (2014. június 9.) volt. Eddig 1 WTA- és 6 ITF-versenyt nyert egyesben. A 2013-as US Openen a 4. fordulóba jutott, ez eddigi legjobb eredménye Grand Slam-tornán.

 

A 2015-ös szezonban Riske elődöntős volt Hobartban (Ausztrália, 250 000 dollár, kemény pálya) és Nottinghamben (Anglia, 250 000 dollár, fű).

 

A 2012-es birminghami tornán 6:4, 4:6, 7:6, míg tavaly a tiencsini versenyen 6:3, 6:3-ra győzött Timi az amerikai játékos ellen.

 

Timi korábban úgy tervezte, hogy egyéniben és párosban is szerepel majd a 731 000 dolláros sydneyi WTA-versenyen. A kínai kiváló szereplés miatt lemondta egyesben a selejtezőt, viszont párosban pályára lép majd új társával, Katarina Srebotnikkal.

 

Sencsen2016_11  Sencsen2016_10